Primarul municipiului Iasi, Mihai Chirica, vicepresedinte PSD si lider al filialei Iasi a partidului, cere abrogarea urgenta a OUG de modificare a codurilor penale si demisia lui Florin Iordache din functia de ministru al Justitiei. Chirica a facut declaratia intr-o conferinta de presa la Iasi, in timp ce la Bucuresti incepea sedinta Comitetului Executiv al partidului.

”Am ales de la inceputul carierei mele politica sa spun adevarul si sa nu-mi fie rusine sa ma uit in ochii iesenilor, ai membrilor de partid si ai constiintei mele”, a afirmat Chirica in conferinta de presa. El a spus ca, in calitate de lider al PSD Iasi, le propune lui Liviu Dragnea si Guvernului Grindeanu sa abroge ”la fel de urgent ordonanta de urgenta 13”, sa propuna proiect de lege Parlamentului, sa faca o dezbatere publica, sa consulte specialistii si societatea civila.

”Propun Guvernului si lui Liviu Dragnea sa abroge urgent ordonantele si sa prezinte un proiect de lege in Parlament. Sa se faca dezbatere serioasa, iar Parlamentul sa decida”, a declarat Mihai Chirica. Primarul municipiului Iasi a cerut ”sa se refaca pactul social si politic cu romanii”.

”Cer demisia ministrului Florin Iordache, singurul responsabil de haosul din aceste zile. Avem nevoie de oameni competenti”, a mai spus liderul PSD Iasi. Vicepresedintele PSD a mai afirmat ca Liviu Dragnea este un om puternic, dar ca ii reproseaza ca nu asculta de sfaturile celor care conteaza.

”Ii cer sa corecteze greselile comise. Vreau ca PSD sa poata merge mai departe. Nu cred ca Sorin Grindeanu trebuie sa plece. Nu trebuie sa se ajunga la anticipate”, a mai afirmat Chirica. El a mai precizat ca declaratiile sale nu reprezinta un act de curaj, ci unul de demnitate.

”Cred in actul de justitie. Romania nu trebuie sa fie nici a penalilor, dar nici a procurorilor”, a adaugat Chirica. Chirica a mai spus ca pe 11 decembrie romanii au ales un Parlament, dar ca la cateva saptamani se discuta foarte putin despre programul de guvernare si mult despre legi care vizeaza justitia.

”Guvernul este aproape paralizat, iar Romania are nevoie de stabilitate. Intr-un mod nejustificat am ajuns la o situatie tensionata, ca in anul 1989. E foarte multa confuzie si prea multa tensiune. Asistam la un blocaj indus artificial, iar eu am decis sa spun adevarul si sa nu-mi fie rusine in fata membrilor de partid”, a declarat Mihai Chirica.

”Trebuie refacut pactul social si politic cu romanii. Cer demisia ministrului Florin Iordache, singurul responsabil de haosul din aceste zile. Avem nevoie de oameni competenti”, a mai spus liderul PSD Iasi.

Sursa foto: agerpresfoto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri