Majoritatea membrilor Biroului Permanent Judetean Iasi au votat, vineri, excluderea din PSD a primarului Mihai Chirica, dupa ce, acum trei zile, Comisia de Etica a PSD Iasi a propus sanctionarea acestuia pentru atacurile repetate la adresa conducerii social-democrate, potrivit Digi24.

Din cei 23 de membri ai BPJ Iasi, 18 au votat, potrivit unui primar social-democrat, pentru excluderea lui Mihai Chirica din PSD, transmite site-ul citat.

Viceprimarul Gabriel Harabagiu si fostul deputat Sorin Iacoban au fost, de asemenea, exclusi din randul social-demecratilor.

Saptamana viitoare, Comitetul Executiv Judetean va lua doar act de decizia Biroului Permanent Judetean Iasi.

Membrii Comisiei de Etica din cadrul PSD Iasi au propus, marti, Biroului Permanent Judetean al filialei excluderea primarului Mihai Chirica din partid, pentru atacurile repetate ale edilului iesean la adresa conducerii PSD.

Mihai Chirica a declarat, la Digi24, ca decizia filialei judetene a PSD de a-l exclude din partid este „un exercitiu in favoarea lui Liviu Dragnea”. El a adaugat ca va contesta masura, pentru ca nu organizatia judeteana avea dreptul sa-l excluda, ci cea municipala.

Edilul mai spune ca pentru excluderea sa s-au pronuntat „cei care au sustinut Ordonanta 13 si revolutia fiscala si planul de reforma in justitie si celelate masuri care au aruncat Romania in afara statelor europene”.

In contextul conflictului dintre Liviu Dragnea si Mihai Tudose, Chirica declara ca ar fi bine ca partidul sa isi schimbe conducerea. „Avand in vedere ceea ce se intampla cu marea masa a romanilor fata de increderea pe care o acorda Parlamentului si Guvernului, stiut fiind faptul ca ambele structuri democratice se confunda in momentul de fata cu partidul majoritar, structura majoritara, PSD+ALDE, sigur, ar trebui sa ingrijoreze foarte mult si PSD, ca cel mai mare partid al Romaniei, in momentul de fata sa faca o miscare daca putem spune si inteligenta si sa schimbe conducerea, astfel incat sa poata recupera pasii pierduti in 2017”, declara primarul Iasiului.

Edilul sustinea, anul trecut, ca presedintele PSD, Liviu Dragnea, ar trebui sa demisioneze. „Degringolada in care se zbate Romania de astazi si PSD de astazi i se datoreaza in proportie de suta la suta. Sa isi dea demisia pentru a nu fi demis. Ar fi ultima masura de onoare pe care ar putea sa o ia, avand in vedere ca Romania este pe descrestere, intr-un haos evident, politic si administrativ. Si nu cred ca haosul mai poate sa guverneze in momentul de fata”, spunea Mihai Chirica in noiembrie 2017.

Sursa foto: Agerpres Foto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri