Primarul orasului Iasi, Mihai Chirica, a anuntat, la Digi FM, ca se alatura protestului pentru construirea de autostrazi initiat de omul de afaceri sucevean Stefan Mandachi, si va opri activitatea in primarie pentru 15 minute, pe data de 15 martie.

"Eu voi fi primul dintre cei care vor opri activitatea pentru ca trebuie sa atragem atentia asupra necesitatii construirii de autostrazi. Asa cum spuneam, nu numai Autostrada A8 este importanta, Autostrada Moldova, ci toata tara are nevoie de retea de autostrazi, pentru ca avem nevoie sa ne dezvoltam in primul rand. Ecoul nu cred ca va fi de o rezonanta mare pentru ca despre aceasta necesitate se vorbeste de prea multa vreme. Probabil, s-a erodat in mintea celor care trebuie sa decida acest subiect, dar, cel putin, vom reusi sa atragem atentia Comisiei Europene ca a devenit o problema nationala lipsa autostrazilor si ca ar trebui sa abordam urmatoarea etapa de finantare europeana intr-un mod mult mai responsabil", a declarat Mihai Chirica la Digi FM.

Primarul Chirica ii roaga pe ceilalti edili sa se alature protestului. "Nu numai ca-i indemn, ii si rog, in acelasi timp, sa faca acest lucru nu pentru faptul ca vrem sa dam in cap unei formatiuni sau alteia politice, pentru ca lipsa autostrazilor se perpetueaza de ani de zile. Trebuie sa facem mai mult (...) Iesirea in strada este o solutie pentru ca, pana la urma, frica fata de miscarile de masa va determina o alta abordare.Sa nu uitam ca avem o experienta din acest punct de vedere - Revolutia din 1989, cand miscarile de masa, cele reale, cele pornite din necesitatea reformarii acestui popor au fost cele care au schimbat si nu dorinta celor care detineau fraiele in subteran", a mai spus Chirica la postul de radio citat.

Proprietarul lantului de restaurante Spartan, Stefan Mandachi, a construit, in semn de protest, in judetul Suceava, primul metru de autostrada din Moldova intre Voronet si Putna si va fi inaugurat pe 15 martie, la ora 15.

ALDE, USR, PLUS, PMP si Pro...
Citeste si: Alegerea primarilor in 2 tururi: cine se opune si cine este de acord?


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Social »Citeste si
Ce firme s-au alaturat protestului suceveanului care vrea autostrazi?