Deputatul ALDE Remus Borza a declarat in Parlament, in timpul dezbaterilor asupra bugetului CSM, ca discutiile ar trebui suspendate deoarece "convulsiile sociale" din strada afecteaza cresterea economica a tarii si pot duce la scaderea PIB-ului. El si-a avertizat colegii ca exista posibilitatea unei lovituri de stat si a unui razboi civil.

In timp ce in Comisiile de buget era dezbatut bugetul CSM, deputatul ALDE Remus Borza a intervenit pentru a cere suspendarea discutiilor, scrie News.ro.

"In mod normal, raportat la ceea ce se intampla azi in strada, ar trebui sa suspendam dezbaterile pe bugete, pentru ca pana cand nu vom avea o solutie finala la aceste convulsii sociale, care imbraca germenii unei veritabile lovituri de stat si care pot sa degenereze intr-un razboi civil, orice discutie a noastra este de prisos", a afirmat el.

Deputatul a explicat ca protestele vor duce la afectarea cresterii economice a tarii si scaderii PIB-ului, iar veniturile nu vor putea fi colectate, ceea ce va duce la imposibilitatea de plata in cazul tuturor ministerelor.

Presedintele Comisiei de buget din Senat, Viorel Arcas (PSD), l-a intrerupt in mai multe randuri pentru a-i cere sa revina asupra bugetului si sa nu mai faca declaratii politice.

Citeste si:
Protestatari cer daune morale de 200.000 de lei de la Jandarmerie
Protestatari cer daune morale...

"Multumim frumos, ajunge. Nu are nicio legatura cu bugetul", a spus Arcas.

Remus Borza a insistat: "Daca nu o sa avem bani, nu o sa putem da la niciun minister, la nicio institutie". Insa presedintele Comisiei nu i-a mai oferit cuvantul.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Politic »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Tariceanu: Nu vad de ce tramvaiele fabricate la Arad nu ar fi bune