Presedintele PSD, Liviu Dragnea, a afirmat luni, la Parlament, ca nu stie daca este nevoie de o ancheta a SRI in privinta implicarii multinationalelor in protestele antiguvernamentale, deoarece sunt si companii romanesti care au facut acest lucru, fiind un drept al acestora.

„Asta nu e o decizie nici a mea, nici a dumnealui (Adrian Tutuianu - n.r.), n-a vorbit cred ca presedinte al comisiei de control SRI. Ma rog, nu stiu, au venit tot felul de informatii, probabil ca aceste declaratii au fost facute dupa ce au fost vazuti in piata presedinti ai unor banci sau ai unor companii multinationale, firme straine care protestau. Nu stiu daca e nevoie de asa ceva (ancheta – n.r.) pentru ca, pana la urma, sunt si companii romanesti, mai mici sau mai mari care au facut acest lucru. Pana la urma, este dreptul lor”, a afirmat Liviu Dragnea, conform News.ro.

Seful comisiei parlamentare de control al SRI, senatorul PSD Adrian Tutuianu, a declarat luni ca va cere Serviciului Roman de Informatii (SRI) raspunsuri cu privire la suspiciunile sale ca multinationalele ar fi sprijinit protestele antiguvernamentale din Romania, explicand ca acest lucru ar incalca legea securitatii nationale.

”Imi pun o intrebare pentru ca, de exemplu, un ziar din Prahova a spus ca salariatii de la o firma cu capital strain au fost fortati sa iasa la miting. Lucrul asta e nelegal. Chiar nu vreti sa intelegi ce spun eu? Vorbesc de lucruri nelegale. Nu aduc acuze nimanui, dar cred ca institutiile abilitate ale statului trebuie sa ne dea un raspuns (…) Asta e un raspuns pe care il va da SRI. Nu il dau eu”, a declarat Adrian Tutuianu. Senatorul PSD a explicat ca exista o lege care interzice firmelor straine cu capital strain sa isi foloseasca banii in alte scopuri decat cele proprii.

Citeste si:
Ancheta DIICOT privind procedura de preluare a apelurilor la 112
DIICOT deschide o ancheta in...

Sursa foto: Agerpres Foto

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Politic »Citeste si
Dupa BREXIT urmeaza ROEXIT? Propunerea unui cercetat penal, ofiter SRI