Iordache, ziaristilor care alergau dupa el in Parlament: Proiectul privind Codurile nu va mai fi depus niciunde; e nevoie de o dezbatere mai ampla

Ministrul Justitiei, Florin Iordache, a afirmat luni, in timp ce jurnalistii alergau dupa el pe holurile Parlamentului, ca proiectul de lege privind modificarea Codurilor penale nu va mai fi depus niciunde, in conditiile in care doreste o dezbatere mai ampla.

Jurnalistii au incercat sa ii puna ministrului Justitiei o serie de intrebari pentru a clarifica ce se va intampla cu proiectul de lege privind modificarea Codurilor penale, dupa ce MJ a anuntat ca nu mai este preocupat de acest subiect, dar CSM a anuntat ca actul normativ a fost depus la CSM, conform News.ro.

Florin Iordache nu a dorit sa stea de vorba cu jurnalistii pentru a lamuri aceste aspecte, ministrul mergand in ritm alert. Din mers, in timp ce ziaristii alergau dupa el, Iordache a spus ca proiectul de lege privind modificarea Codurilor penale nu va mai fi depus niciunde si ca doreste o dezbatere mai ampla.

Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) a anuntat ca a primit, luni, de la Ministerul Justitiei proiectul de lege pentru modificarea codurilor penale si ca urmeaza sa stabileasca data la care va fi luat in discutie pentru avizare. "Proiectul de lege pentru modificarea si completarea codurilor penale a fost trimis azi de Ministerul Justitiei la CSM pentru avizare”, potrivit reprezentantilor Consiliului.

Anuntul CSM vine la scurt timp dupa ce Ministerul Justitiei a transmis ca "nu este preocupat sa elaboreze un proiect de lege privind modificarea si completarea Legii nr. 286/2009 privind Codul penal si a Legii nr.135/2010 privind Codul de procedura penala", sustinand ca in prezent centralizeaza deciziile pronuntate de Curtea Constitutionala cu privire la aceste acte normative.

Citeste si:
Recursul compensatoriu: Reactia parlamentarilor la vederea victimelor
Cum reactioneaza Iordache si...
Citeste si:
8 remedii pentru ameliorarea durerii in gat
8 remedii pentru ameliorarea...

Anuntul MJ a fost facut la cateva ore dupa ce ministrul Florin Iordache spunea ca Ministerul eleboreaza un nou proiect de lege pentru modificarea codurilor penale, care va fi pus in dezbatere luni si va ramane in consultare publica 30 de zile, timp in care specialistii isi vor putea spune punctele de vedere. Site-ul Ministerului Justitiei este blocat de luni dimineata.

Sursa foto: Agerpres Foto

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Politic »Setari Cookie-uri