Premierul Sorin Grindeanu a anuntat ca isi va da demisia doar dupa ce Presedintele Iohannis va numi un premier de la PSD. "Nu imi dau demisia. Am obligatia sa ma comport responsabil fata de Romania sau partidul din care fac parte. Acest Guvern este al Romaniei, nu al Cex-ului. Eu ma simt responsabil de acest lucru.

"Imi voi da demisia cand presedintele Iohannis va numi un premier de la PSD. Eu cred ca e normal fata de acele sute de mii de oameni, fata de scorul obtinut in alegeri, eu nu vreau ca alte scenarii sa intre in discutii", a mai spus premierul.

Acesta a declarat, in conferinta de presa, ca Liviu Dragnea i-a propus sefia unor institutii sau chiar sa faca parte din viitorul Guvern, doar ca sa il convinga sa isi dea demisia.

Dragnea: Abordarea lui Grindeanu in privinta conditionarii lui Iohannis pentru desemnarea premierului e incorecta si necinstita

Liderul PSD, Liviu Dragnea, a declarat miercuri, la finalul sedintei Comitetului Executiv National, ca este o abordare „incorecta si necinstita” din partea premierului Sorin Grindeanu sa afirme ca demisioneaza numai daca presedintele Klaus Iohannis il asigura ca va desemna un nou premier din randul social-democratilor, in conditiile in care seful statului nu poate fi conditionat astfel.

„Prima data domnul Sorin Grindeanu a spus ca va respecta decizia CEx-ului, dar nu a mai ramas in sala sa vada care este acea decizia, dar ca isi va da demisia, o va pune pe Facebook a spus sau o va publica si ca i-o va trimite presedintelui Klaus Iohannis doar daca presedintele Iohannis confirma ca va pune prim-ministru de la PSD”, a afirmat Liviu Dragnea, informeaza news.ro.

Presedintele PSD a mai spus ca abordarea premierului Sorin Grindeanu este „necinstita si incorecta”. „In ceea ce priveste conditionarea presedintelui Iohannis, cred ca este o abordare incorecta si necinstita din partea domnului Grindeanu pentru ca presedintele Romaniei, in opinia mea, nu poate fi conditionat si cred ca este un joc din care sper sa iasa, spunand in acelasi timp ca va respecta decizia Comitetului Executiv National si practic trebuie sa respecte si decizia colegilor de la ALDE”, a subliniat Liviu Dragnea.

Liderul PSD si-a exprimat increderea ca presedintele Klaus Iohannis va tine cont de noua propunere a coalitiei in privinta desemnarii noului premier.

„Presedintele Iohannis nu cred ca nu va tine seama de o propunere a coalitiei, pentru ca eu sunt absolut convins ca am depasit perioada de dupa alegeri si presedintele Iohannis, ca si noi, nu intentioneaza sa genereze sau sa provoace o criza politica”, a conchis Liviu Dragnea.

Sursa foto: Agerpres Foto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri