Platforma Romania 100 si Partidul Uniunea Salvati Romania lanseaza proiectul "Comisia de taiat hartii 2", prin care se doreste continuarea procesului de debirocratizare a institutiilor publice si simplificarea interactiunii cetateanului cu statul, inceput de Guvernul Dacian Ciolos.

Comisia de taiat hartii” este un concept sub care a stat procesul de debirocratizare inceput in timpul Guvernului condus de Dacian Ciolos. In acest sens, Guvernul tehnocrat a emis anul trecut OUG nr. 41/2016, cateva hotarari de guvern si ordine de ministri. Pe 27 iunie 2017, OUG nr. 41/2016 a fost aprobata prin lege in Parlament, devenind primul act normativ care are ca obiect simplificarea procedurilor administrative, fiind obligatorie pentru autoritati si institutii.

Printre masurile cele mai importante in vigoare sunt: eliminarea obligatiei de a depune copii legalizate sau cazierul judiciar in relatia cu administratia publica; diversificarea si unificarea taxelor aferente inmatricularii, respectiv intocmirii pasaportului; introducerea unor masuri de informatizare si comunicare cu cetateanul prin mijloace electronice.

Din partea USR, Cristian Ghinea (initiatorul primei Comisii de taiat hartii), Catalin Drula, Florina Presada si Stelian Ion au fost desemnati sa colaboreze, pe noul proiect, cu Platforma Romania 100.

Debirocratizarea inceputa la guvern este unul dintre lucrurile cu care ma mandresc cel mai mult din trecerea mea prin serviciul public. Sper ca acest proiect USR, sprijinit de Romania100, sa ne aduca noi motive de a fi mandri. Pentru publicul nostru tracasarile continue pe care le sufera din partea institutiilor publice sunt motive de nervi si avem datoria de a continua debirocratizarea statului roman

Cristian Ghinea, deputat USR

Proiectul ”Comisia de Taiat Hartii 2” isi propune sa canalizeze energia civica si politica pentru un efort comun de "plivire a aberatiilor birocratice".

"Transformarea administratiei publice si a relatiei pe care o are cu cetateanul este un proces de lunga durata si care nu se rezolva printr-un singur act normativ, avand in vedere timpul indelungat in care procedurile administrative si-au alimentat birocratia. Birocratia este ca o buruiana: daca nimeni nu o pliveste, se dezvolta si invadeaza totul in mod natural", se arata intr-un comunicat emis de Romania 100.

Uniunea Salvati Romania si Romania 100 cauta voluntari care sa contribuie la identificarea de proiecte de legi care sa ajute la debirocratizare, sa monitorizeze institutiile publice si sa realizeze recomandari pentru implementarea corecta a masurilor de simplificare, precum si sa ofere sprijin pentru actiuni legale.

Sursa foto: Billion Photos / Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri