Presedintele francez Emmanuel Macron a afirmat joi, intr-o conferinta de presa comuna cu omologul sau roman Klaus Iohannis, ca este total deschis in dosarul aderarii Romaniei la Spatiul Schengen, dar a avertizat ca acesta nu functioneaza in prezent bine. In aceste conditii, el a invitat Romania la discutiile pentru reformarea spatiului de libera circulatie.

“Deja, de mai multi ani, aveti tot dreptul sa cereti aderarea la Spatiul Schengen si ati reamintit acest lucru si stiu cat de important este acest lucru pentru dumneavoastra. Nu am nicio ideologie in acest sens, sunt total deschis fata de acest subiect. Insa, trebuie sa fiu cinstit, Europa Spatiului Schengen nu functioneaza bine si, sigur, nu putem sa ne bucuram de acest lucru”, a subliniat el, conform News.ro.

Liderul de la Elysee a pledat, astfel, pe o accelerare a reformei in privinta spatiului de libera circulatie.

“Dorinta mea este ca, in urmatoarele luni, sa putem accelera o reforma a regulilor comune in acest domeniu, sa le clarificam, sa avem o atitudine mai solidara, un control mai bun al frontierelor, o convergenta crescuta in ceea ce priveste regulile privind azilul si primire cetatenilor din afara UE”, a explicat el.

Mai mult, Macron si-a exprimat dorinta ca Romania sa ia parte la discutiile in acest sens, “ pentru a putea rezolva, practic, doua lucrurie : transformarea indispensabila a Spatiul Schengen si a unei bune parti din regulile care astazi reglementeaza functionarea in ceea ce priveste protectia frontierelor, gestionarea azilului si a migratiei, si sa asociem in acelasi timp Romani ala aceste discutii”.

“Din acest punct de vedere am toata deschiderea si dorinta de a avea un parteneriat demn de eforturile pe care le-ati facut”, a subliniat el.

Sursa foto: presidency.ro

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri