Un comisar UE sustine ca Romania intra in Schengen curand, iar vizele pentru SUA dispar

Dimitris Avramopoulos, comisarul responsabil pentru migratie, afaceri interne si cetatenie al Uniunii Europene, sustine ca Romania va intra foarte curand in Spatiul Schengen. Tot el afirma ca negocierile pentru ca romanii sa intre in Statele Unite ale Americii fara viza sunt pe ultima mila.

Aflat la Bucuresti, la reuniunea ministeriala UE – SUA a ministrilor Justitiei si Afacerilor Interne, comisarul responsabil pentru migratie, afaceri interne si cetatenie al Uniunii Europene, Dimitris Avramopoulos, a declarat ca Romania va intra foarte curand in Spatiul Schengen, scrie europafm.ro.

Romania asteapta de 8 ani sa intre in Spatiul de libera circulatie, dar Franta si Olanda s-au opus eliminarii controalelor la granitele Romaniei cu alte state membre Schengen, mai ales din cauza coruptiei si a incalcarii statului de drept.

Acum, Dimitris Avramopoulos spune ca pana la sfarsitul mandatului actualei Comisii Europene, adica pana la 31 octombrie, am putea intra in sfarsit, in Schengen.

"Desi acest aspect nu face parte din discutiile noastre, as vrea sa transmit un mesaj clar prietenilor nostri romani ca foarte curand Romania va deveni membra a spatiului Schengen. Fiind responsabil din punct de vedere politic pentru aceasta, am lucrat indeaproape cu autoritatile romane. Romania a indeplinit toate obligatiile. Mai sunt cateva aspecte, mai ales tehnice, dar si practice. Nu suntem foarte departe de aceasta zi. (…) Suntem foarte aproape. Nu e o chestiune de timp, ci de a indeplini toate detaliile ramase. (…) Acelasi lucru este valabil si pentru Bulgaria si pentru Croatia", a declarat Avramopoulos.

Citeste si:
Comisar european: Zborurile din UE au scăzut cu 70% în octombrie
Comisar european: Zborurile...

In plus, comisarul European vine cu o veste buna si pentru romanii care calatoresc in Statele Unite.

“In ceea ce priveste Visa Waiver, lucram la acest aspect si am stabilit o cooperare cu SUA. Cred ca nu este departe ziua in care vom realiza acest lucru”.

In ciuda parteneriatului strategic pe care il au cu Statele Unite, romanii au ramas printre putinii europeni care au nevoie de vize pentru a intra in SUA. Recent, Uniunea Europeana a avertizat Statele Unite ca daca nu renunta la aceasta restrictie, atunci si americanii ar putea avea nevoie pentru a calatori in blocul comunitar.

Citeste si:
Comisarul UE din partea Marii Britanii a demisionat
Comisarul UE din partea Marii...
Sursa foto: Dreamstime.com

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Setari Cookie-uri