Presedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat ca formatiunea va initia procedura de reinfiintare a Liceului Romano-Catolic din Targu Mures "imediat dupa ce conditiile legale vor permite", astfel incat unitatea de invatamant sa functioneze ca entitate juridica independenta.

"Imediat dupa ce conditiile legale ne vor permite vom face toate demersurile necesare pentru reinfiintarea Liceului Teologic Romano-Catolic din Targu Mures. Impreuna cu biserica si administratia locala vom relua procedura de infiintare a scolii", a spus Kelemen Hunor, la Sfantu Gheorghe, potrivit News.ro.

Liderul UDMR a precizat ca nici comitetul de parinti, nici Biserica si nici Uniunea nu au renuntat sa sustina ca Liceul Romano Catolic ar trebui sa functioneze ca entitate juridica independenta. In ultimele sase luni, au fost facute mai multe propuneri in vederea rezolvarii situatiei scolare, avand in vedere faptul ca nu nu a fost emisa o hotarare judecatoreasca definitiva pentru desfiintarea acesteia.

Solutia gasita de ISJ Mures, ca aceste clase de limba maghiara sa fie arondate Liceului Teoretic Bolyai Farkas este una "tempora", spune Kelemen.

"In ultima jumatate de an, in ultimele luni, am incercat sa conving presedintele statului si pe toti ministrii educatiei ca, in cazul liceului din Targu-Mures, are loc o incalcare continua a drepturilor care, mai devreme sau mai tarziu, va avea repercusiuni. Marti i-am cerut si presedintelui Partidului Social Democrat sa isi asume curajul unei decizii politice in acest caz", mai spus liderul UDMR.

Ministrul Educatiei, Liviu Pop, a afirmat, joi, in debutul sedintei de Guvern, ca problema de la Liceul Romano-Catolic din Targu Mures nu este a institutiei pe care o reprezinta, ci este o "problema locala", existand o solutie, pe care nu a prezentat-o insa public. Premierul Mihai Tudose a comentat, ironic, ca situatia din Targu Mures este "ditamai problema nationala", pe cand adevarata criza este in Ucraina, unde sunt inchise toate scolile romanesti.

Sursa foto: Agerpres

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri