Bugetul Primariei Capitalei a fost “decapitat” de Firea, dupa cheltuieli masive in prima jumatate a anului care au depasit cu mult bugetul programat initial. Astfel, investitiile pentru locuinte, pentru infrastructura (strazi), dar si pentru asistenta a varstnicilor si multe altele au fost reduse drastic, deseori double digit.

Astfel, de la “strazi” s-au taiat 174,79 milioane de lei, ramanand un buget de doar 226,4 de milioane de lei.

De la Constructii s-au taiat nu mai putin de 12,8 milioane de lei, iar de la Locuinte, servicii si dezvoltare publica, 94 de milioane de lei, ramanand 479 de milioane de lei.

In schimb Firea a gasit de cuviinta sa adauge bani pentru restaurarea monumentelor (aproape 10 milioane de lei suplimentar), scazand insa asistenta acordata persoanelor in varsta.

Alimentarea cu apa pare, de asemenea, sa nu se regaseasca pe lista de prioritati a primarului Gabriela Firea, aceasta dispunand scaderea bugetului pe acest segment cu 62 de milioane de lei, pana la 70 de milioane.

La Salubritate, de asemenea, au fost retezate 16,5 milioane de lei, ramanand mai putin de 40 de milioane alocate, iar la Canalizare si tratarea apelor reziduale s-au taiat nu mai putin de 41 de milioane de lei, ramanand 142 de milioane de lei alocate.

Retail jobs

Vestea buna? Primeste mai multi bani Teatrul de Animatie Tandarica si CREART (+10,5 milioane). Bani in plus primeste si Administratia Cimitirelor si Crematoriilor.

Vezi aici cum gandeste Gabriela Firea un oras modern, din prisma bugetului alocat.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri