'Mi-am depus astazi candidatura pentru pozitia de presedinte al Uniunii Salvati Romania. Programul meu are patru prioritati:USR - un partid modern, puternic si activ, deschis catre agenda cetateanului; o doctrina politica bazata pe principii si valori comune; conducerea partidului pe un drum comun, decizii bazate pe reguli, principii si valori; consolidare prin extinderea filialelor si o maniera de lucru bazata pe echipe eficiente", conform afirmatiei facute de Alexandrescu pe Facebook, scrie News.ro.

El spune ca isi doreste un partid unit, care va fi "o forta a opozitiei la PSD si o alternativa credibila in politica romaneasca". Deputatul Dan Barna a anuntat in 16 septembrie ca va candida pentru functia de presedinte al USR, post ramas vacant dupa ce Nicusor Dan a parasit partidul.

Actualul lider interimar a formatiunii, Elek Levente, spune ca s-a gandit sa nu candideze, singurul caz in care ar face acest gest fiind acela in care ar avea impresia ca persoanele care aspira la postul de presedinte ar putea scinda formatiunea.

Sursa foto: Razvan Ionut Dragomirescu/Shutterstock.com