Platforma Romania 100, lansata de fostul premier Dacian Ciolos, lanseaza site-ul Comisiei de Taiat Hartii 2. Pe aceasta platforma pot fi facute, incepand de joi, propuneri noi de debirocratizare.

Site-ul Comisia de Taiat Hartii 2, www.comisiadetaiathartii.ro, a fost lansat de Platforma Romania 100 impreuna cu USR. Proiectul continua initiativele Guvernului Ciolos de reducere a birocratiei statului in relatia cu cetateanul, la care se adauga propuneri ale firmelor care se confrunta cu procese inutile in interactiunea cu administratia.

Simplificarea procedurilor birocratice este o necesitate prin care un stat isi arata respectul cuvenit fata de cetateni. Debirocratizarea trebuie sa continue ca un exercitiu de presiune si de actiune politica si civica

Dacian Ciolos, presedintele Platformei Romania 100

Cum functioneaza proiectul

Pe siteul www.comisiadetaiathartii.ro pot fi introduse sesizari despre proceduri inutile/costisitoare. Sesizarile sunt analizate de voluntarii Comisiei de Taiat Hartii 2 si sunt transformate in diverse actiuni, precum interpelari parlamentare, proiecte de legi ce vor fi propuse de parlamentarii USR, propuneri de simplificare adresate administratiei publice, presiune civica asupra institutiilor.

Sesizarile primite de la cetateni, in 2016, au fost analizate si au fost transformate in masurile de debirocratizare adoptate prin OUG nr. 41/2016 si prin cateva hotarari de guvern si ordine de ministri, se arata intr-un comunicat emis de Platforma Romania 100.

Printre masurile cele mai importante in vigoare sunt: eliminarea obligatiei de a depune copii legalizate sau cazierul judiciar in relatia cu administratia publica; diversificarea si unificarea taxelor aferente inmatricularii, respectiv intocmirii pasaportului; introducerea unor masuri de informatizare si comunicare cu cetateanul prin mijloace electronice.

Sursa foto: Shutterstock/ Kagai19927

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri