Coalitia PSD-ALDE amana adoptarea legii pensiilor. Calin Popescu Tariceanu a declarat, miercuri, ca legea pensiilor nu va intra in dezbatere parlamentara in 2017. Acesta a mai precizat ca, incepand cu 1 iulie 2018, punctul de pensie va creste la 1.100 de lei.

Legea pensiilor, vom lucra la ea anul viitor, asa ne-am propus. Nu cred ca va intra in parlament in acest an”, a declarat Calin Popescu Tariceanu, potrivit News.ro.

Intrebat cum s-a ajuns la aceasta decizie de amanare din moment ce promisiunea era ca actul normativ va fi gata anul acesta, liderul ALDE a raspuns: ”Cu grija”.

”Legea este extrem de complicata, de stufoasa si masurile care trebuie avute in vedere sunt de o amplitudine fara precedent. Sunt milioane de dosare care trebuie analizate pentru a evalua impactul acestei legi”, a mai explicat Tariceanu.

El a dat asigurari insa ca, incepand cu 1 iulie 2018, punctul de pensie va fi majorat la 1.100 de lei.

Presedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat marti, la Parlament, ca in proiectul de buget pentru anul viitor vor fi prinse toate majorarile prevazute in programul de guvernare, nu insa si legea pensiilor, despre care a spus ca este obligatoriu sa se aplice din 2018.

”Domnul Misa nu a fost ieri (la sedinta coalitiei – n. red.), o sa ne vedem maine (miercuri - n. red.). Ceea ce s-a prezentat pana acum: sunt prevazute toate actele normative care au fost adoptate, este incadrare sun 3% deficit, un program de investitii bun”, a declarat Liviu Dragnea, intrebat daca este multumit de cum arata pana acum draftul de buget pentru anul viitor.

Liderul PSD a spus ca noua lege pensiilor nu este prinsa in bugetul pentru 2018 deoarece nu a fost inca adoptata, spunand ca nu este obligatoriu ca aceasta sa se aplice de anul viitor.

”Nu, din moment ce nu-I adoptata. Ca sa vii cu un proiect de lege a bugetului de stat, nu poti sa vii decat pe legi adoptate, nu poti sa prezumi ca in anul urmator sau peste o luna va fi adoptata o lege. Am si discutat despre asta, ca legea pensiilor nu este obligatoriu sa-si produca efectele financiare in 2018. In schimb, toate cresterile de care am vorbit in programul de guvernare sunt prinse in legea bugetului”, a precizat Dragnea.

Sursa foto: pathdoc / Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri