Ministrul Transporturilor, Felix Stroe, a anuntat ca va concedia peste 130 de angajati, pentru ca "se taie frunza la caini" in foarte multe birouri ale institutiei.

Din cele 438 de posturi de la Ministerul Transporturilor vor ramane 300. "Restructurarea se va face. Se va face ferm. Se va face, inclusiv la structura centrala la Ministerul Transporturilor. Am analizat cu secretarul general situatia si din 438 de posturi vom ramane cu 300 foarte rapid, pentru ca se taie frunza la caini in multe birouri ale Ministrului Transporturilor si aceasta reducere la 300 de persoane ne va permite si o retribuire mai decenta a celor care sunt la munca", a precizat Felix Stroe, potrivit Agerpres.

Ministrul a dat asigurari ca functionarii din minister, care vor fi restructurati, vor putea fi relocati in sectoare unde este nevoie, la institutiile subordonate, la institutiile de control sau la companiile nationale.

"Spuneam ca vom restructura, nu ca vom da afara. Ne restructuram sa fim mai operativi, sa fim mai eficienti. Oamenii vor avea locuri de munca. Nu am dat pe nimeni afara! Stiti ce inseamna o reorganizare? Este un proces de peste 9 luni, care se face in colaborare cu sindicatul, se gasesc solutii sociale la toate problemele si va asigur ca nimeni nu va ramane fara loc de munca", a dat asigurari acesta.

Ce salarii au functionarii din Ministerul Transporturilor

In cadrul audierilor, Felix Stroe a atras atentia ca au aparut o serie de informatii eronate referitoare la salariile mari care sunt acordate la nivelul ministerului.

"In mod eronat au aparut niste informatii cu salariile de la Ministerul Transporturilor, ca ar fi extraordinare. Cel mai mare salariu la MT este 5.300 de lei net. Este al secretarului general, iar un consilier al ministrului, de exemplu, pentru o norma intreaga primeste 2.300 de lei. Este evident ca e greu sa iti alegi cei mai buni specialisti pe care sa ii aduci langa tine cu 500 de euro salariu, 2.300 de lei. Nu vorbesc de soferi si de femei de serviciu care au 1.400 de lei. Deci, aceasta este furcuta de salarii de la Ministerul Transporturilor. Cel mai mare, repet, este de 5.300 de lei net. Nu vorbesc de salariul ministrului Transporturilor", a explicat Stroe.

Sursa foto: Shutterstock / Joe Seer

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri