In acest moment, in Camera Deputatilor inca se dezbat legile privind statutul magistratilor si modificarea ANI. Totusi, pe site-ul Senatului, proiectele de lege au fost publicate deja ca fiind aprobate, lucru ce confirma faptul ca PSD-ALDE se asteptau la o aprobare mult mai rapida. Insa, USR a dejucat acest plan si lupta cu majoritatea parlamentara pe procedura.

Update ora 19.30: Cele doua proiecte de lege au disparut de pe site-ul Senatului.

Claudiu Nasui, deputat USR, explica intr-o postarre pe Facebook cum a reusit USR sa dejuce planul majoritatii PSD – ALDE.

„Ca sa va dati seama in ce hal am blocat azi majoritatea PSD-ALDE chiar pe terenul lor de lupta: pe procedura. Pe site-ul senatului legile justitiei apar ca fiind deja adoptate. Acesta era planul, dar a fost dejucat. Proiectele de lege pentru subjugarea justitiei apar deja pe site-ul senatului ca fiind aprobate. PSD-ALDE se astepta sa treaca prin camera deputatilor ca prin branza. Din fericire, nu a fost asa. USR a fost azi buturuga mica. Suntem aici de la ora 10. Sedinta inca continua. Lupta e strict pe procedura. Ei trebuie sa stea in plen si sa voteze astfel incat sa fie cu 1 mai mult decat noi. Noi stam pe baricade. Deci pentru fiecare dintre noi trebuie sa stea unul dintre ei. Stiu, e o lupta absurda, dar asta e. Daca vor sa atace justitia, nu-i putem opri dar ne putem lupta cu ei ca sa le facem acest demers cat mai obositor. Luptam pana la ultimul amendament chiar daca ne prinde noaptea aici!”

Citeste si:
Ce sanctiuni risca Florin Iordache dupa semnul obscen din Parlament
USR cere sanctionarea...

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Politic »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Motiunea de cenzura la adresa Guvernului a cazut
Setari Cookie-uri