“Am vazut la televizor momentul in care deputatii USR au iesit cu telefoanele si le-au multumit protestatarilor ca au aparat statul de drept. Mi-am amintit de iunie '90 cand presedintele Ion Iliescu le-a multumit minerilor”, a declarat, joi, deputatul UDMR Marton Arpad, in cadrul dezbaterilor din comisia speciala pentru legile justitiei. Deputatul USR, Stelian Ion i-a replicat ca “sa comparati oamenii care protesteaza in fata Parlamentului pasnic cu minerii care au venit cu batele si au ras tot bucurestiul este inimaginabil”.

Deputatul USR, Stelian Ion, a sustinut ca nu USR a chemat oamenii in strada si ca protestul “este ultima reduta a democratiei noastre” si “manifestare de civism”. Stelian Ion i-a mai spus lui Marton Arpad ca protestatarii din anii 90 au fost numiti huligani “asa cum ne acuzati pe noi acum”. Deputatul USR a adaugat ca oamenii nu pot fi pacaliti “ca-i cheama Stelian Ion de la USR”.

Deputatul UDMR, Marton Arpad, a revenit cu precizari, afirmand ca a mers pe jos printre protestatari si ca “bate intr-adevar nu aveau dar nici pasnici n-au fost”. “Agresivitatea comparabila cu un comportament necivilizat pentru mine a dus la acelasi sentiment”, a adaugat Marton Arpad. El mai spus ca nu a vazut mii de protestatari, “cand am iesit eu erau vreo 200”, scrie Hotnews.ro.

Un ONG da statul in judecata,...
Citeste si: Reactii dupa decizia ICCJ: O noapte ca dupa OUG 13 nu va mai avea loc