In timp ce “comisia Iordache” merge pe repede inainte si vrea ca pana saptamana viitoare sa fie votate toate legile care ingenuncheaza justitia in Romania, Procurorul General Augustin Lazar a anuntat ca ia in calcul sesizarea Curtii Constitutionale in ceea ce priveste aceste controversate legi.

El a subliniat ca o decizie in acest sens va fi luata aceasta saptamana.

"Este o situatie sensibila pe care noi o analizam pentru a vedea care sunt instrumentele juridice prin care vom actiona mai departe in zilele urmatoare. Noi facem chiar acum o analiza si in zilele imediat urmatoare veti vedeea un comunicat de presa cu ce am facut noi.

Eu am precizat de multe ori ca daca cineva vrea sa modifice Legile Justitiei nu trebuie sa o faca nici la o comisie speciala nici in procedura de urgenta. Noi avem nevoie de legi in care sa aiba incredere toti romanii. Avem nevoie de o justitie care sa fie bine conturata, o justitie europeana si nu una in care romanii sa nu aiba incredere", a spusAugustin Lazar.

Intrebat ce are de gand sa faca in acest sens si daca ar putea ataca Legile Justitiei la CCR, procurorul general a spus ca "este una dintre ideile noastre".

Deputatii au adoptat luni, pe furis si in viteza, modificarile aduse Legii 303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor. Au fost 179 de voturi "pentru" si 90 de voturi "impotriva".

Totodata, comisia Iordache a adoptat luni, cu 14 voturi "pentru" si 5 voturi "impotriva", un raport de admitere pentru legea 304/2004 privind organizarea judiciara, a doua Lege a Justitiei.

Parlamentarii PSD-ALDE si UDMR au votat favorabil, iar cei ai PNL si USR au votat impotriva Raportului. Urmeaza ca actul normativ sa fie inaintat plenului Camerei Deputatilor.

In prezent, comisia Iordache dezbate ultima lege din pachetul Legilor Justitiei, cea privind organizarea CSM.

Cea mai importanta modificare adusa la acesta Legea 317/204 este scoaterea Inspectiei Judiciare din subordinea CSM si transformarea sa intr-o institutie independenta.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri