Membrii Comisiei speciale condusa de Florin Iordache au decis, astazi, sa amane pentru luni dezbaterile legate modificarile formulate de parlamentari la Codul penal si Codul de procedura penala.

Joi a avut loc o scurta sedinta a Comisiei speciale pe justitie, pe care Florin Iordache a catalogat-o ca fiind „de informare”. "Am stabilit un anumit calendar, cum vom lucra la aceasta Directiva, respectiv incepand de luni, cand vor fi invitati toti reprezentanti institutiilor interesate”, a declarat Iordache, potrivit Digi24.

Astfel, luni, la ora 9.00, Comisia speciala va incepe cu amendamentele depuse de senatori la legile Justitiei (Statutul magistratilor, Legea privind organizarea judiciara si Legea privind organizarea si functionarea CSM), legi adoptate rapid de Camera Deputatilor.

Cu alte cuvinte, majoritatea PSD-ALDE-UDMR intentioneaza ca luni sa definitiveze rapoartele pe cele trei legi ale Justitiei, dar si sa inceapa dezbaterile pe modificarile Codurilor penale.

Intrebat de declaratiile reprezentantilor USR, care au sustinut ca prin amendamentele formulate la Codurile penale se doreste „curatarea Parlamentului de dosare”, Iordache a raspuns: "Sunt opinii. Ati vazut ca singurul grup parlamentar care vorbeste fara argumente este acest grup parlamentar. Au posibilitatea sa sustina amendamente si sa le voteze”.

Florin Iordache a dat asigurari ca la modificarea Codurilor penale va fi „o dezbatere asa cum a fost si la legile Justitiei”.

"Aceste propuneri (privind modificarea codurilor penale - n.r.) sunt de o gravitate inimaginabila. Daca ar fi adoptate aceste propuneri, practic s-ar inchide foarte multe dosare. Se doreste modificarea unor institutii fundamentele din procedura penala, cum ar fi administrarea probelor, masurile preventive. Sunt chestiuni pe Codul penal, propuse de ALDE (...) se doreste modificarea infractiunii de marturie mincinoasa. Sunt chestiuni de o gravitate extrema”, a declarat deputatul USR Stelian Ion.

Citeste si: Stat infractional, Romania: Noile legi penale PROTEJEAZA infractorii

Sursa foto: Agerpres FOTO

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri