USR spune de asemenea ca va avertiza autoritatile care se ocupa de supravegherea achizitiilor publice astfel incat acestea sa fie mult mai atente la toate procedurile ce vor fi derulate in zilele urmatoare de catre Companiile infiintate de Gabriela Firea.

"Prin majorarea de capital care va fi decisa in CGMB, aceste companii ar urma sa primeasca nu mai putin de 60 de milioane de euro, bani care ar trebui sa fie cheltuiti in 9 zile lucratoare, cate mai sunt pana la finalul acestui an. Aceasta majorare vine la doar trei luni de la precedenta capitalizare, urcand suma totala primita de Companii la 175 de milioane de euro, adica a sasea parte din bugetul Capitalei", se arata in comunicatul USR.

Roxana Wring, presedinte USR Bucuresti, a subliniat ca "aceste companii reprezinta un experiment costisitor la care sunt supusi bucurestenii, impotriva vointei lor. Este un experiment administrativ care nu are niciun corespondent in Europa si care, mai devreme sau mai tarziu, se va prabusi, cu consecinte dramatice pentru bugetul Capitalei. Bucurestenii trebuie sa stie ca din banii transferati anul acesta la Companiile municipale s-ar fi putut cumpara nu 400 de autobuze, ci 600. Din pacate, in loc sa rezolve problema traficului, Gabriela Firea a decis infiintarea unor companii care toaca banii pe autoturisme, pe chirii si pe salarii inutile".

Roxana Wring spune ca sumele alocate Companiilor sunt egale cu banii cheltuiti in primele 11 luni de toate spitalele din administrarea Primariei. De asemenea, a aratat ca banii alocati nu merg spre dezvoltare sau investitii, ci spre masini pentru directori, chirii, cheltuieli de intretinere sau chiar pentru achizitii aberante.

Primaria Capitalei: Anularea...
Citeste si: Ce spune Primaria Capitalei despre anularea infiintarii companiilor?

"Aceste companii vor plati in total 12 milioane de lei pentru achizitionarea a 121 de masini, dintre care mai bine de jumatate sunt autoturisme pentru sefii si directorii din cele 22 de companii. Se mai platesc apoi inca 10 milioane de lei pentru chirii si cheltuieli de functionare. Si apoi se adauga si tot felul de cheltuieli aberante, cum ar fi: 8,7 milioane de lei pentru panouri LED, 8 milioane pentru un teren si un imobil destinate Companiei de Protectie Civila si Voluntariat, aproape 1 milion de lei pentru un studiu de prefezabilitate", a declarat Roxana Wring.

Aceasta a mai adaugat ca "anul 2017 a fost probabil unul din cei mai slabi ani din ultimii 10 din punctul de vedere al marilor investitii in Bucuresti pentru ca, dupa rectificarile de peste an, banii alocati efectiv pentru dezvoltarea orasului au insemnat doar 5% din buget Capitalei. Cu toate acestea, Gabriela Firea a alocat sume colosale Companiilor municipale si a risipit banul public fara nicio logica".

Pe langa companiile municipale, o alta categorie de institutii favorizate de Primaria Capitalei au fost cele de pseudo-cultura si tineret, potrivit USR. Mai precis, Centrul Pentru Tineret, CREART, PROEDUS si ARCUB, institutii care au cheltuit in 2017 mai mult decat au cheltuit impreuna cele 15 teatre din administrarea Primariei si la fel de mult ca spitalele Victor Babes plus Carol Davila, potrivit sursei citate.

"PROEDUS, CREART si ARCUB sunt doar niste mecanisme de cheltuire a banului public in folosul prietenilor Gabrielei Firea. Acestea au organizat 65 de evenimente, cu un cost total de cel putin 25-30 de milioane de lei", a declarat Ana Ciceala, consilier general USR.

Mai multe servicii publice...
Citeste si: Servicii publice din Bucuresti, delegate catre 9 companii municipale