Presedintele Romaniei, Klaus Iohannis, a declarat astazi ca “exista un risc evident de activare a articolului 7 in cazul Romaniei, ca in cazul Poloniei, daca legile Justitiei vor fi adoptate cu modificarile de acum". "Daca cineva isi imagineaza ca nu vor exista urmari (dupa adoptarea legilor justitiei - nr.) e pur si simplu cazut din Luna", a mai spus presedintele la o intalnire la Cotroceni cu ziaristii. Pe de alta parte, Iohannis a adaugat ca "nu exista iminenta intrarii Romaniei in Schengen".

Intrebat de jurnalisti daca referendumul e ultimul as din maneca, Iohannis a raspuns: "Nu e ultimul as pe care il am".

Presedintele i-a reprosat ministrului Justitiei ca nu s-a consultat si cu Presedintia inainte de a anunta public modificarile la legile justitiei, spunand ca "Tudorel Toader ma evita". "Nu vi s-ar fi parut normal, inainte sa declanseze tot circul asta, sa se anunte la mine, ca simplu presedinte ce sunt?", a spus Iohannis.

Totodata, Iohannis a spus ca, din punctul sau de vedere, a transmis ce trebuia sa transmita si ca nu si-a schimbat opinia.

Intrebat cum comenteaza faptul ca in societate exista sentimentul ca presedintele i-a abandonat, din moment ce nu iese public pentru a apara Justitia alaturi de magistrati, Iohannis a raspuns: "Nu am simtit ca exista acest sentiment in societate. Dimpotiva, la intilnirile pe care le-am avut mi-au spus ca sint singurul care le apara interesele si chiar asa ma simt".

Iohannis a vorbit si despre bugetul propus de guvern pentru 2018, spunand ca a discutat cu premierul Tudose: "Sunt cateva zone foarte discutabile. Acest buget nu rezolva problema devierii de la tinta de deficit".

Presedintele a vorbit si despre aderarea la zona Europa, spunand ca nu a vazut vointa politica nici in acest guvern, nici in guvernele Ponta si Ciolos.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri