Daniel Baluta, PSD, primarul Sectorului 4 din Bucuresti, a explicat pe Facebook de ce aproape a triplat taxa de salubritate in sectorul 4, ajungand la sume absurde precum 960 de lei, pentru PFA.

Astfel, Baluta a scris pe Facebook:

„Stiu ca orice majorare a taxelor este o impovarare pentru fiecare dintre noi, insa inainte de orice, v-as ruga sa cititi cu atentie hotararea votata de consilierii locali ai sectorului 4 prin care taxa de salubritate a fost stabilita pentru persoanele fizice la 12 lei pe luna, iar pentru persoanele juridice la 80 de lei/metru cub. Veti observa ca aceste tarife sunt cele maximale si ca toti cei care vor achita taxa in primele 3 luni ale anului vor beneficia de reduceri clare: taxa va ajunge la aproape 9 lei de persoana/pe luna in cazul persoanelor fizice (bonificatie de 20%) si 32 de lei/metru cub in cazul persoanelor juridice, inclusiv PFA-uri (bonificatie de 60%).

De asemenea, dupa ce se va incheia licitatia in urma careia vom avea un nou operator de salubrizare, vor fi mai acordate si alte reduceri, pentru cei care vor colecta selectiv gunoiul. Cat priveste motivele care au dus la stabilirea acestor tarife, trebuie sa tinem cont de investitiile pe care suntem obligati sa le realizam pentru a indeplini rigorile impuse inclusiv la nivel european in ceea ce priveste normele de mediu si de colectare selectiva a deseurilor. Spre exemplu, suprataxa de mediu pe care fiecare unitate teritoriala va trebui sa o achite in scurt timp este de 120 lei/tona de deseu! In plus, trebuie sa luam in calcul si alti factori care conduc la cresterea costurilor de salubrizare: majorarea salariului minim pe economie (angajatii din acest domeniu sunt remunerati cu salariul minim), cu cresterea pretului la carburanti, etc. (…) Va multumesc pentru intelegere!”

PSD este foarte inventiv, de asemenea, cand vine vorba de a baga mana in buzunarul cetatenilor, dupa cum a setat exemplu chiar Gabriela Firea, Primarul General. Astfel, tot in sectorul 4, Primaria a introdus o “taxa de gunoi” pentru PFA-uri de 960 de lei.

Retail jobs

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri