Primarul din Iasi, Mihai Chirica (PSD), spune ca in cadrul Comitetului Executiv ar trebui sa se discute despre viitorul partidului si daca PSD mai poate poate continua pe structura de conducere pe care o are astazi. CEx urmeaza sa inceapa la ora 14.00.

"Avand in vedere ceea ce se intampla cu marea masa a romanilor fata de increderea pe care o acorda Parlamentului si Guvernului, stiut fiind faptul ca ambele structuri democratice se confunda in momentul de fata cu partidul majoritar, structura majoritara, PSD+ALDE, sigur, ar trebui sa ingrijoreze foarte mult si PSD ca cel mai mare partid al Romaniei in momentul de fata sa faca o miscare daca putem spune si inteligenta si sa schimbe conducerea, astfel incat sa poata recupera pasii pierduti in 2017”, a declarat Mihai Chirica, la RFI.

Intrebat cine ar putea sa vina in locul actualei conduceri a PSD, Mihai Chirica a raspuns: „Exista oameni competenti in partid si cu vizibilitate, care ar putea sa recladeasca structura de conducere a PSD, grav afectata, spunem noi. Se vede foarte clar ca s-a fracturat cel putin in doua tabere in ceea ce priveste decizia politica a acestui mare partid din care fac si eu parte”.

Si europarlamentarul PSD Catalin Ivan sustine ca membrii CEx ar trebui sa ceara demisia lui Liviu Dragnea.

"Un CEx statutar si responsabil ar fi trebuit sa-i ceara demisia lui Liviu Dragnea. Nu se va intampla insa. Totusi, chiar si asa, 2018 va fi anul in care ne vom desparti de Liviu Dragnea", a scris Catalin Ivan pe Facebook.

Citeste si:
Iohannis: Prezenta la vot este esentiala pentru o Romanie fara PSD
Klaus Iohannis, mesaj in...

El este de parere ca sedinta CEX de luni reprezinta "un moment foarte bun de bilant pentru primul an de guvernare" si, de asemenea, "o evaluare a lui Liviu Dragnea".

"Daca sa fii in opozitie este relativ usor, guvernarea ofera liderilor politici sansa sa-si dovedeasca realele calitati sau, din contra, incompetenta. In CEx-ul de maine cred ca ar trebui sa se vorbeasca despre o evaluare a lui Liviu Dragnea, cel care si-a asumat aceasta guvernare, care a fost sustinut neconditionat de partid pentru a pune in aplicare ceea ce romanii au votat in decembrie 2016", spune Catalin Ivan.

Europarlamentarul afirma ca anul 2017 a insemnat izolarea totala a Romaniei in plan extern si includerea tarii "pe lista neagra a tarilor cu democratii fragile, cu derapaje grave de la principiile statului de drept".

"2017 a insemnat izolarea totala a Romaniei in plan extern, includerea acesteia pe lista neagra a tarilor cu democratii fragile, cu derapaje grave de la principiile statului de drept, cu investitii straine in scadere, cu o accentuare a fenomenului de depopulare, tot mai multi romani parasind tara, cu blocaje in aproape toate segmentele economiei, cu investitii publice aproape inexistente, cu categorii sociale tot mai nemultumite, cu o administratie locala lasata fara resurse proprii si, practic, in imposibilitatea de a mai sustine proiecte locale de dezvoltare, fara fonduri europene atrase, s.a.m.d.", adauga Catalin Ivan.

Citeste si:
UPDATE Dancila isi lanseaza candidatura la prezidentiale. Declaratii.
UPDATE Viorica Dancila isi...

Ivan sustine, de asemenea, ca anul 2017 a fost si anul "in care Dragnea a incercat sa puna mana pe puterea absoluta in Romania".

"Daca din programul de guvernare s-a ales praful, nimeni nu mai stie astazi exact ce si cat s-a realizat, agenda personala a lui Liviu Dragnea a fost urmarita cu foarte mare grija si determinare. Anul 2017 a fost anul in care Dragnea a incercat sa puna mana pe puterea absoluta in Romania, sa scape de dosarele penale, sa-si puna agoniseala din fapte evidente de coruptie la adapost, sa scape de orice urma de opozitie din partid si, practic, sa-si asigure libertatea, indiferent de costuri", mai spune Catalin Ivan.

Sursa foto: Agerpres FOTO

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Politic »Citeste si
Criza politica? Riscul de tara, aproape de minim; bursa creste