Presedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat ca au fost multe reprosuri la adresa fostului premier Mihai Tudose, in cadrul comitetului executiv, dar motivul general al votului majoritar pentru retragerea sprijinului politic este "o stare generala conflictuala intre partid si Guvern si in interiorul Guvernului", a declarat Dragnea, facand referire la cateva aparitii televizate recente (cel mai probabil referindu-se la conflictul iscat intre premier si ministrul de interne Carmen Dan).

"Au fost, de asemenea, si cateva reprosuri legate de faptul ca se astepta ca anul sa inceapa cu un bilant al guvernarii in 2017 si planuri pe 2018, dar au vazut aparitii televizate care nu trebuiau sa fie, discutii despre anumiti ministri care trebuiau facute in CEx, nu la televizor. Probabil la aceasta stare au contribuit si alti colegi de-ai mei, cu scrisori, postari, i-am lasat sa isi spuna puncte de vedere. Se pare ca am mana proasta! Nu doar la ultimii 2 premieri, ci multe alte persoane in ultimii 10 ani. Asa ca nu voi mai face nicio propunere, ne vom reuni maine in comitetul executiv, vom avea o discutie lunga, vom decide impreuna si vom incerca sa avem cat mai putine motive sa ne temem ca vom ajunge in aceeasi situatie. Stiu ca Iohannis nu este fericit, dar cred ca va respecta constitutia si va tine cont de majoritatea parlamentara, ca si pana acum", a mai spus Dragnea.

Acesta spune ca a reprosat unor ministri ca "au plimbat minciuna", de la partid la guvern, in ultimele luni, fara sa nominalizeze, dar mentionand ca nu o mai fie in viitorul guvern. Intrebat direct daca Tudose ar mai fi premier daca nu ar fi existat confictul cu ministrul Carmen Dan, acesta a raspuns ambiguu: "daca si cu parca...".

Dragnea spune ca nu s-a gandit sa plece din fruntea partidului si ca si-a asumat greseala facuta cu Tudose. "Sunt sigur ca voi avea cu Tudose aceeasi relatie pe care o aveam inainte sa fiu premier".

De asemenea, Dragnea a mai spus ca nu i-a reprosat nimic lui Tudose legat de legile justitiei si delimitarea acestuia de proiect, desi alti colegi au adus acest lucru in discutie.

Citeste si:
CEx PSD: Lupta stransa intre sustinatorii si contestatarii lui Dragnea
Zi decisiva in PSD: Lupta...

La iesirea de la conferinta de presa, intrebat de jurnalisti cine a castigat, Liviu Dragnea a raspuns sec, simplu si sincer: "partidul!".


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Politic »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Dancila a anuntat noile propuneri pentru Dezvoltare si Transporturi