Conducerea PSD a votat-o, marti, in CEx, pe Viorica Dancila pentru functia de premier, potrivit Digi24. Viorica Dancila este sefa organizatiei de femei din PSD si conduce grupul PSD din Parlamentul European.

Viorica Dancila este unul dintre criticii lui Mihai Tudose. Saptamana trecuta, aceasta a spus ca fostul premier nu cunoaste ce este egalitatea de sanse si ca a umilit-o pe ministrul de Interne, Carmen Dan.

"Perceptia mea este aceea ca domnul prim ministru are un comportament neadecvat in ceea ce priveste femeile - am vazut pana acum ca, din opt femei care au fost ministru, doua dintre ele au fost catalogate ca si penale de catre domnul prim ministru, cu toate ca este o directiva europeana care arata ca exista prezumtia de nevinovatie pana la condamnarea unei instante de judecata. Au fost excluse din guvern, ca sa spun asa, iar acum vedem un moment care mie mi-a displacut total, si anume ca premierul Mihai Tudose efectiv a cautat sa umileasca un ministrul de Interne - pe doamna Carmen Dan", a afirmat Viorica Dancila, potrivit Agerpres.

Potrivit acesteia, un premier cu o abordare europeana ar fi trebuit sa discute cu Carmen Dan in interiorul cabinetului, daca existau nemultumiri in ceea ce priveste activitatea de la MAI, in cadrul Comitetului Executiv al PSD - for statutar de conducere.

"Mai mult, mi se pare ca doamna ministru Carmen Dan a actionat perfect corect - a cerut o ancheta, in urma celor intamplate cu pedofilul, care a agresat cei doi copii, si a cerut demisia sefului Politiei Romane. Eu nu cred ca ar trebui sa privim Politia Romana ca si cum toata politia ar fi gresit, Politia Romana trebuie respectata. Dar daca ministrul de resort a cerut aceasta masura si a avut argumente pentru a cere acest lucru, cred ca era dreptul domniei sale sa o faca. Faptul ca premierul Romaniei, domnul Mihai Tudose, a avut aceasta atitudine publica, imi da senzatia si convingerea ca domnul prim ministru a cerut sa umileasca un ministru de Interne, pe doamna Carmen Dan. Ii reamintesc domnului prim ministru ca un guvern este sustinut politic si, asa cum l-am votat pe dumnealui sa fie prim ministrul Romaniei, asa a fost votat fiecare ministru din guvernul PSD-ALDE, de catre membrii Comitetului executiv si de coalitia PSD - ALDE. Si nu cred ca un asemenea comportament care sa arate o lipsa de respect pentru o femeie ministru este un comportament pe care ar trebui sa-l aiba prim ministrul Romaniei", a spus Dancila.

Ea s-a declarat dezamagita de reactia premierului Tudose, care ar fi putut alege sa discute aceste lucruri cu ministrul de Interne.

"Cred ca domnul prim ministru, din toate cele ce a demonstrat pana acum privitor la cele doua colege care au plecat din Guvern - si ma refer la Rovana Plumb si Sevil Shhaideh - dar si modul in care s-a comportat cu doamna ministru de Interne, imi da senzatia ca domnul prim ministru nu cunoaste ce este egalitatea de sanse si dezavueaza faptul ca trebuie sa existe si femei in Guvernul Romaniei, femei ministru pe care trebuie sa le respecte si sa le aprecieze, pentru ca, in fond, Guvernul Romaniei este compus nu doar din prim-ministru, ci si din ministrii de resort", a mai afirmat Viorica Dancila.

Viorica Dancila s-a nascut pe 16 decembrie 1963, la Rosiori de Vede. Ea este membra in PSD din 1996 si presedintele organizatiei de femei a PSD din octombrie 2015. Intre 2008-2009 a fost consilier judetean din partea PSD la Consiliul Judetean Teleorman.

Intre 1989-1997 a fost profesoara la Liceul din Videle, iar intre 1988-2009 a lucrat ca inginer la OMV PETROM. Incepand din 2009 este europarlamentar PSD.

Citeste si: Klaus Iohannis: L-am desemnat pe Mihai Fifor interimar la conducerea guvernului

Sursa foto: Agerpres FOTO / Liviu Sova

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri