Ca absolvent de Drept si gandind pragmatic am inteles bine de ce Iohannis a desemnat-o ca premier, aparent fara mari lupte, pe Viorica Vasilica Dancila, insa, recunosc, ca reactie spontana am avut o senzatie de greata. Ba chiar dezamagire indreptata catre Klaus Iohannis. Mi-as fi dorit, influentat de filmele Hollywood-iene, sa scoata sabia laser, sa isi dea gluga pe spate si, maiestuos, sa isi impuna punctul de vedere, aparand intreaga tara de partea intunecata. Dar nu suntem in Star Wars. Forta este doar a poporului.

De ce Klaus Iohannis nu avea prea mult spatiu de joc au explicat-o deja foarte multi, inclusiv din opozitie – si USR si PNL au declarat, mai mult sau mai putin argumentat, de ce Iohannis era legat la maini si la picioare si de ce decizia lui a facut, de fapt, bine Romaniei pe termen mediu.

Va recomand chiar sa cititi cele scrise de Vlad Durus sau Catalin Drula pe Facebook. Pe scurt, avand majoritate de 49% in Parlament + inca circa 11 procente din aliantele UDMR-ALDE, Partidul Social Democrat face cam ce vrea acolo. Mai rau, daca Presedintele ar fi riscat o suspendare, Calin-Popescu Tariceanu ar fi devenit Presedinte si va imaginati cu ce viteza ar fi votat tot ceea ce intreaga Romanie (care are capetele pe umeri) a incercat timp de un an sa stopeze – si anume, legile justitiei, cu prioritate.

Dar despre altceva vreau sa vorbesc. Despre reactiile care subliniau ca, tradati fiind de Presedinte (ceea ce s-a aratat ca nu este deloc tradare), nu vor mai iesi in strada. Si atunci va pun eu intrebarea: voi de ce ati iesit, de fapt, in strada?

Ati iesit pentru un partid anume? Pentru interesul unui om politic, fie el si Presedintele statului? Pentru aceasta entitate numita generic de Antena 3 sau Romania TV “Soros”? Daca raspunsul la aceasta intrebare este DA, atunci inteleg – stati in casa si asistati pasivi la distrugerea Romaniei.

Daca raspunsul este nu, atunci este o datorie fata de tara, fata de voi, ca pe 20 sa iesiti pentru a participa la protestele pasnice, constitutionale, care vor avea loc. wall-street.ro a avut curajul sa se pozitioneze rapid si deschis, in urma cu mai bine de un an, ca luptator impotriva coruptiei, impotriva furtului din ban public si, in acest timp, ca putere in stat, am subliniat in sute de articole “mizerii” pe care coalitia PSD-ALDE-UDMR le-a pus la cale.

Am iesit in strada nu pentru un om sau o institutie, am iesit in strada pentru ca dorim un trai decent. Dorim ca miliardele de euro care sunt furate anual sa fie indreptate nu in buzunarele politicienilor, de ORICE CULOARE ar fi ei, ci in investitii de viitor.

Am iesit in strada pentru ca vrem spitale in care sa nu mori cu zile.
Am iesit in strada pentru ca vrem strazi care sa lege Romania de lumea civilizata.
Am iesit in strada pentru ca vrem o legislatie fiscala care sa nu sugrume antreprenorii, IMM-urile.
Am iesit in strada pentru ca vrem scoli solide si un sistem educational modern.
Am iesit in strada pentru a transmite un semnal Uniunii Europene si tuturor tarilor afectate de coruptie, sa le aratam ca nu asistam pasiv la distrugerea Romaniei.
Am iesit in strada pentru un sistem de drept corect, care sa pedepseasca infractorii si sa recupereze prejudiciile.
Am iesit in strada pentru a cere predictibilitate in decizii si consultari publice pe orice legi care ar putea afecta economia tarii.
Am iesit in strada, in fine, pentru a arata ca ne PASA, ca nu suntem o masa de oameni legata la ochi, impasibila, usor de manipulat peste care se poate calca.

Si o vom face din nou, pentru ca o facem pentru noi, nu pentru Iohannis, Ciolos, USR, PNL sau orice altceva.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri