Marius Nica a decis sa-si inainteze demisia din functia de ministru delegat pentru Fonduri Europene. Decizia a fost luata „avand in vedere contextul actual” si va fi efectiva incepand cu data de 22 ianuarie.

Intr-un comunicat de presa, se mentioneaza ca demisia a fost amanata pentru inceputul saptamanii viitoare „pentru a nu perturba obligatiile oficiale implicate de vizita in Romania, saptamana aceasta, a unei delegatii a Comisiei Europene”

In cele trei trei luni de mandat ale lui Marius Nica, MDRAPFE a semnat contracte de finantare in valoare totala de peste 4 miliarde de euro. In plus, in aceasta perioada au fost lansate apeluri de proiecte in valoare de 2,3 miliarde de euro (bani europeni) si au fost programate pentru lansare in urmatoarele trei luni alte apeluri in valoare de 2,4 miliarde de euro fonduri europene.

„Multumesc ministrilor din Guvernul Romaniei si reprezentantilor Comisiei Europene pentru buna conlucrare, colegilor din minister si colaboratorilor, alaturi de care am facut echipa, reusind astfel sa obtinem pentru Romania rezultate benefice pe termen lung. Urez succes in implementare beneficiarilor de fonduri europene si incurajez organizatiile sa apeleze la acest tip de finantari. Provocarile anului 2018, pe care sunt convins ca succesorul meu le va trata cu responsabilitate, sunt legate de: evitarea pierderii banilor europeni in Programul Operational Regional (unde au fost identificate proiecte alternative derulate de beneficiari pe buget de stat sau imprumuturi), simplificarea MySMIS2014, rezolvarea problemelor salariale pentru beneficiari”, a declarat ministrul Nica.

Citeste si:
Mihai Tudose a demisionat din Pro Romania
Mihai Tudose a demisionat din...
Sursa foto: Agerpres foto

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Politic »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
38 de masuri ale celui mai prost Guvern din Romania post-decembrista