UPDATE 22:30: Protestul din Piata Constitutiei s-a incheiat, iar traficul a fost reluat in fata Palatului Parlamentului. In zona au mai ramas aproximativ doua sute de persoane, dar numarul scade continuu.

UPDATE 21:00: Protestatarii au aprins, sambata seara, in jurul orei 21:0, luminile de la telefoane in Piata Constitutiei si scandeaza "Hotii" si "PSD, ciuma rosie". De asemenea, manifestantii au cantat si imnul national, iar anterior acestui moment au fost cantate si melodii patriotice.

Piata este aproape plina de manifestanti care scandeaza mesaje in special impotriva presedintelui PSD, Liviu Dragnea, si a liderului ALDE, Calin Popescu Tariceanu. De asemenea, protestatarii cer alegeri anticipate.

Din recuzita lor fac parte steagurile tricolore, vuvuzelele, dar si elemente inedite, cum ar fi un bucium sau un steag dacic. Multi dintre protestatari au lumini laser, iar pe o cladire din piata au fost proiectate mesaje anti-PSD si anticoruptie.

UPDATE 20:30 Numarul protestatarilor din Bucuresti a ajuns la circa 55.000 de oameni. Si in celelalta mari orase ale tarii au iesit oameni in strada: peste 4.500 la Timisoara, la Cluj 5.000, Iasi 1.500, Brasov 1.000, Oradea 250, Sibiu 1.500, Craiova 300, Galati 1.000, Constanta 300.

UPDATE 19:30 Cei 15.000 de protestatari din Piata Universitatii au pornit in mars spre Parlament.

UPDATE 18:30 Numarul protestarilor creste de la o clipa la alta, in acest moment circa 7.000 de oameni sunt in Piata Universitatii, dupa ce manifestantii au daramat gardurile si au ocupat strada. Se striga lozinci precum "Jandarmeria apara hotia", "PSD Ciuma Rosie" sau "Jos Comunismul". Manifestatii au loc si in Brasov, Cluj, Timisoara, Iasi.

Proteste Bucuresti

UPDATE 18:00 3.000 de oameni au sosit in Piata Universitatii, unde situatia este tensionata, manifestantii s-au imbrancit cu jandarmii in pasajul de la Universitate, potrivit Digi24.

Proteste Bucuresti

UPDATE 16:00: Mai multi protestatari au ajuns, sambata, in Piata Univesitatii, pentru a participa la protestul "Romania spune nu coruptiei. Toti pentru justitie", acestia adunandu-se la fantana, scrie Agerpres.

0Mii de oameni sunt asteptati in aceasta seara, incepand cu ora 18, in Piata Universitatii pentru a protesta vizavi de modificarea legilor justitiei si a Codurilor Penale. Protestul se anunta a fi unul de amploare, cu oameni veniti din marile orase ale tarii, care vor pleca in mars spre Parlament, cu opriri la Avocatului Poporului, Curtea Constitutionala a Romaniei (CCR) si Consiliul National al Audiovizualului (CNA).

Mai multe grupuri de protestatari din tara au ajuns sambata la Bucuresti pentru a participa la protestul "Romania spune nu coruptiei. Toti pentru justitie", care a fost anuntat incepand cu ora 18,00 in Piata Universitatii, scrie Agerpres.

In Capitala au ajuns si clujenii care au pornit pe jos, in 10 ianuarie, intr-un "Mars al sperantei". Protestatarii, care au plecat in urma cu zece zile din centrul orasului Cluj-Napoca, au venit pe jos pana la Bucuresti, ei parcurgand cate 40 de kilometri pe zi. Lor li s-au alaturat pe traseu mai multe persoane.

Acestia s-au oprit pentru cateva minute in fata sediului ALDE, urmand sa se opreasca si la sediul central al PSD de pe bulevardul Kiseleff. Protestatarii poarta pancarte cu mesajele: "#Rezist", "#Coruptia ucide", "#Va vedem", "#Next level", "PSD = ciuma rosie".

Marsul de la Cluj-Napoca la Bucuresti se desfasoara sub deviza: "Marsul sperantei. Toti pentru justitie cu fiecare pas".

Alte grupuri de protestatari din tara au sosit sambata la Bucuresti cu trenul, acestia reunindu-se in Gara de Nord, unde au afisat de asemenea bannere si pancarte cu mesaje impotriva coruptiei si a coalitiei de guvernare.

Sursa foto: Agerpres Foto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri