Ministrii propusi pentru Cabinetul Viorica Dancila sunt audiati, luni, in comisiile parlamentare de specialitate, iar o parte dintre acestia au primit deja avizul favorabil. Plenul se va intruni, in sesiune extraordinara, pentru votul de investitura a noului Guvern, potrivit Agerpres.

Ministrul propus pentru preluarea portofoliului Justitiei, Tudorel Toader, a primit luni aviz favorabil din partea comisiilor reunite de specialitate ale Parlamentului. S-au inregistrat 43 de voturi "pentru", 16 - "impotriva" si 4 abtineri.

Ministrul propus pentru preluarea portofoliului Ministerului Muncii si Justitiei Sociale, Lia Olguta Vasilescu, a primit luni aviz favorabil din partea comisiilor reunite de specialitate ale Parlamentului. Lia Olguta Vasilescu a fost validata cu 30 voturi pentru, 15 impotriva si doua abtineri.

Ministrul propus pentru preluarea portofoliului Tineretului si Sportului, Ioana Bran, a primit luni aviz favorabil din partea comisiilor reunite de specialitate ale Parlamentului.

Ministrul propus pentru preluarea portofoliului Cercetarii si Inovarii, Nicolae Burnete, a primit luni aviz favorabil din partea comisiilor reunite de specialitate ale Parlamentului. Au fost inregistrate 20 de voturi "pentru", 11 "impotriva" si o abtinere.

Ministrul propus pentru preluarea portofoliului de la Ministerul Finantelor Publice, Eugen Orlando Teodorovici, a primit luni aviz favorabil din partea comisiilor reunite de specialitate ale Parlamentului. Membrii celor doua comisii au avizat noul mandat cu 19 voturi pentru, 12 impotriva si nicio abtinere.

Ministrul propus pentru Relatia cu Parlamentul, Viorel Ilie, a primit luni aviz favorabil din partea comisiilor reunite de specialitate ale Parlamentului.

Ministrul propus pentru preluarea portofoliului Sanatatii, Sorina Pintea, a primit luni aviz favorabil din partea comisiilor reunite de specialitate ale Parlamentului. S-au inregistrat 19 voturi "pentru", 5 - "impotriva" si 3 abtineri.

Ministrul propus pentru Romanii de Pretutindeni, Natalia Intotero, a primit luni aviz favorabil din partea comisiilor reunite de specialitate ale Parlamentului. S-au inregistrat 15 voturi "pentru", 10 "impotriva" si doua abtineri.

Ministrul propus pentru preluarea portofoliului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, Petre Daea, a primit luni aviz favorabil din partea comisiilor reunite de specialitate ale Parlamentului. Petre Daea a fost validat cu 21 voturi pentru si 10 impotriva.

Paul Stanescu, propus vicepremier si ministru pentru Dezvoltare Regionala si Administratie Publica, a primit luni aviz favorabil din partea comisiilor reunite de specialitate ale Parlamentului. Paul Stanescu a primit 35 de voturi "pentru" si 8 "impotriva".

Ministrul propus pentru preluarea portofoliului Transporturilor, Lucian Sova, a primit luni aviz favorabil din partea comisiilor reunite de specialitate ale Parlamentului. Lucian Sova a fost validat cu 32 de voturi pentru si 11 voturi impotriva.

Ministrul propus pentru preluarea portofoliului Ministerului Apelor si Padurilor, Ioan Denes, a primit aviz favorabil din partea comisiilor reunite de specialitate ale Parlamentului. Membrii celor doua comisii au avizat propunerea de mandat pentru Denes cu 15 voturi pentru, 5 impotriva si nicio abtinere.

Ministrul propus pentru portofoliul Educatiei, Valentin Popa, a primit luni aviz favorabil din partea comisiilor reunite de specialitate ale Parlamentului. S-au inregistrat 22 de voturi ''pentru'' si 12 ''impotriva''.

Ministrul propus pentru preluarea portofoliului Transporturilor, Lucian Sova, a primit luni aviz favorabil din partea comisiilor reunite de specialitate ale Parlamentului. Lucian Sova a fost validat cu 32 de voturi pentru si 11 voturi impotriva.

Ministrul propus pentru preluarea portofoliului Culturii, George Vladimir Ivascu, a primit luni aviz favorabil din partea comisiilor reunite de specialitate ale Parlamentului. S-au inregistrat 16 voturi "pentru" si 7 "impotriva".

Ministrul propus pentru preluarea portofoliului de la Mediu, Gratiela Gavrilescu, a primit luni aviz favorabil din partea comisiilor reunite de specialitate ale Parlamentului. Membrii celor doua comisii au avizat noul mandat cu 18 voturi pentru, 6 impotriva si nicio abtinere.

Viorel Stefan, propus pentru functia de viceprim-ministru fara portofoliu, a primit luni aviz favorabil din partea comisiilor reunite de specialitate ale Parlamentului.

Ministrul propus pentru preluarea portofoliului Apararii, Mihai Fifor, a primit luni aviz favorabil din partea comisiilor reunite de specialitate ale Parlamentului. Decizia a fost luata cu 21 de voturi "pentru" si 8 "impotriva".

Ministrul propus pentru preluarea portofoliului Turismului, Bogdan Gheorghe Trif, a primit luni aviz favorabil din partea comisiilor reunite de specialitate ale Parlamentului. Trif a fost validat cu 38 voturi pentru si 13 impotriva.

Ministrul propus pentru preluarea portofoliului Afacerilor Interne, Carmen Dan, a primit luni aviz favorabil din partea comisiilor reunite de specialitate ale Parlamentului.

Ministrul propus pentru preluarea portofoliului Ministerului pentru Mediul de Afaceri, Comert si Antreprenoriat, Stefan Radu Oprea, a primit luni aviz favorabil din partea comisiilor reunite de specialitate a Parlamentului. Oprea a fost validat cu 32 voturi pentru, 13 impotriva si nicio abtinere.

Ana Birchall, propusa viceprim-ministru pentru implementarea parteneriatelor strategice ale Romaniei, a primit luni aviz favorabil din partea comisiilor reunite de specialitate ale Parlamentului. S-au inregistrat 16 voturi "pentru", 10 "impotriva" si o abtinere.

Ministrul propus pentru preluarea portofoliului Afacerilor Externe, Teodor Melescanu, a primit luni aviz favorabil din partea comisiilor reunite de specialitate ale Parlamentului. S-au inregistrat 14 voturi "pentru" si 8 "impotriva".

Ministrul propus pentru preluarea portofoliului Energiei, Anton Anton, a primit luni aviz favorabil din partea comisiilor reunite de specialitate ale Parlamentului. Anton Anton a fost validat cu 44 voturi pentru, 13 impotriva si nicio abtinere.

Victor Negrescu, propus ministru delegat pentru Afaceri Europene, a primit luni aviz favorabil din partea comisiilor reunite de specialitate ale Parlamentului. S-au inregistrat 18 voturi ''pentru'' si 10 voturi ''impotriva''.

Ministrul propus pentru preluarea portofoliului de la Fonduri Europene, Rovana Plumb, a primit luni aviz favorabil din partea comisiilor reunite de specialitate ale Parlamentului. Membrii celor doua comisii au avizat cu 18 voturi pentru, 11 impotriva si nicio abtinere.

Ministrul propus pentru preluarea portofoliului Economiei, Danut Andrusca, a primit luni aviz favorabil din partea comisiilor reunite de specialitate ale Parlamentului. Danut Andrusca a fost validat cu 42 de voturi pentru, 18 impotriva si nicio abtinere.

Programul zilei de luni

In cursul diminetii, incepand cu ora 8.00 si pana la ora 14.00, vor avea loc audierile in comisiile parlamentare ale ministrilor propusi, iar plenul reunit se va intruni de la ora 15.00, conform programului stabilit de Birourile permanente reunite ale Senatului si Camerei Deputatilor.

In sedinta Parlamentului, prim-ministrul desemnat Viorica Dancila urmeaza sa prezinte programul de guvernare si lista membrilor Guvernului. In continuare vor avea loc dezbateri si apoi se va vota.

Votul va fi secret cu bile. Acordarea increderii Guvernului se hotaraste cu votul majoritatii deputatilor si senatorilor, potrivit regulamentului, fiind necesare 233 de voturi favorabile.

Ce au declarat liderii partidelor din opozitie

Presedintele PNL, Ludovic Orban a anuntat ca liberalii vor vota impotriva investirii noului Guvern, iar ministrilor propusi sa faca parte din Cabinetul Dancila "le vor face viata grea" la audierile din comisiile parlamentare de specialitate, cu intrebari pe subiecte extrase din promisiunile electorale.

USR a anuntat, de asemenea, ca parlamentarii sai vor vota impotriva investirii Guvernului Dancila, sustinand ca acesta este compus din oameni slab pregatiti si cu probleme de integritate.

Si liderii PMP au criticat programul de guvernare si lista ministrilor propusi.

Parlamentarii UDMR se reuni luni, inaintea sedintei comune a Senatului si Camerei Deputatilor pentru votul de investitura a noului Guvern, pentru a stabili cum vor vota. Martea trecuta, presedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat, dupa o intalnire cu liderul PSD Liviu Dragnea si premierul desemnat, Viorica Dancila, ca Uniunea va astepta programul de guvernare si lista Cabinetului pentru a decide in acest sens.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri