La audierile din comsiiile speciale, ministrii s-au remarcat prin declaratii precum "Nu avem energie, nu se aprinde becul, nu functioneaza telefoanele", in timp ce altii au pledat pentru plagiat, iar alti au fost emotivi cand si-au prezentat prioritatile.

Profesorul de fluide: Nu avem energie, nu se aprinde becul

Anton Anton, ministrul validat pentru portofoliul de la Energie, a evidentiat, luni, importanta energiei, sustinand ca daca nu avem energie nu se aprinde becul si nu functioneaza telefonul.

"A doua afirmatie: cred ca energia este unul dintre domeniile cruciale ale economiei. Si asta nu am inventat-o eu, o stiti cu totii. Nu avem energie, nu se aprinde becul ala de-acolo cu care filmam. Nu avem energie, nu functioneaza telefoanele, nu avem energie, nu functioneaza nimic. Exista filme suficiente, apocaliptice, pe care le-ati vazut si in care lipsa energiei ne duce intr-o alta societate. De-aia cred ca Ministerul Energiei trebuie sa elaboreze o strategie nationala, cu o viziune clara si limpede", a aratat Anton, citat de Hotnews.

Anton a precizat ca va folosi, in continuare, aceesi adresa de mail: profesoruldefluide@gmail.com.

Intrebat de jurnalisti daca va putea fi in continuare gasit pe aceeasi adresa de mail, "profesorul de fluide", el a raspuns: "Pe aceeasi. Am fost o viata intreaga profesor de fluide, eu am facut masini hidraulice, am predat hidraulica, masini hidraulice. Tot felul de fluide, de aer, de ventilatoare, astea sunt fluide, eu sunt profesorul de fluide".

"Pamblica" la Ministerul Educatiei

Senatorul USR Mihai Gotiu i-a oferit ministrului propus al Educatiei, Valentin Popa, un manual de gramatica chiar la inceputul sedintei comisiilor parlamentare pentru audiere. Trei parlamentari PNL au venit la sedinta cu o panglica tricolora.

Valentin Popa, rectorul Universitatii din Suceava, a fost criticat dur de Opozitie dupa aparitia unor imagini video in care acesta apare facand greseli majore de gramatica, una dintre acestea fiind pronuntarea incorecta a cuvantului "panglica".

Popa a recunoscut ca a facut dezacorduri si a remarcat ca a fost "foarte, foarte batjocorit" pentru ca a folosit cuvantul "pamblica", dar acesta este un regionalism si este "foarte mandru ca este bucovinean", adaugand ca va folosi in continuare aceasta forma a cuvantului, scrie Hotnews.

Valentin Popa a mai spus ca "invatamantul este foarte bun si este pacat ca umbrim aceste valori ale invatamantului romanesc printr-o scoatere in evidenta a unor elemente nu atat de importante cum ar fi plagiatele. (...) Vorbim mult prea mult de 0,1% din tezele de Doctorat care s-au constatat a fi plagiate, mai ales in conditiile in care nici Legea dupa care ar trebui sa ii condamnam nu este chiar perfecta", a declarat Popa.

Valentin Popa, rector al Universitatii din Suceava, a mai spus ca legea "nu prevede nicaieri ca trebuie sa punem ghilimele la un text pe care-l preluam, sa punem citarea imediat dupa el, desi astazi cei mai multi dintre cercetatorii nostri asa o fac, dar Legea nu o prevede. Nici eu nu am invatat in facultate sa fac citarea in acest mod. Mult timp am facut si eu acest lucru, cu citarea la final. Si de aici apar multe probleme. Ar trebui ca Legea sa prevada norme clare de aplicare a redactarii. Fiecare editura si universitate are aceste norme in momentul de fata. Nu trebuie sa legiferam la nivel national. Ar trebui ca fiecare jurnal, editura sa-si respecte regulile proprii".

Emotii la audierea ministrului Economiei

Ministrul propus pentru portofoliul de la Economie a declarat, in timp ce prezenta prioritatile mandatului ca este emotionat.

Intrebat despre prioritatile sale ca ministru, Andrusca a spus ca primul obiectiv este devoltarea economiei. "Voi face tot ce imi sta in putinta pentru dezvoltarea economiei romanesti, dar un rol important va avea pentru... in cadrul economiei...imi cer scuze ca sunt emotionat", potrivit Hotnews.

Minutul ministrului Tranporturilor

Receptia pe anumite segmente de autostrada prezinta probleme, iar din punctul meu de vedere secretarii de stat trebuie sa stea mai mult pe teren, pentru ca minutul de lucru al unui ministru al Transporturilor este prea scump pentru a calatori catre diverse santiere, a declarat, luni, dupa audierile din comisiile reunite de specialitate din Parlament, ministrul propus al Transporturilor, Lucian Sova, citat de Agerpres.

Starea de rau dupa betie

Ministrul propus pentru preluarea portofoliului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, Petre Daea, sustine ca i-a trecut starea de rau de dupa betia din 1968, pe care "a dezvaluit-o" zilele trecute in spatiul public, pentru ca "a fost atent în viata si accepta toate intrebarile celor care nu au inteles durerea sa de cap.

Statul paralel

"Atat ca ministru, cat si ca senator, consider ca Parlamentul este institutia suprema a democratiei, iar un Parlament puternic si credibil, respectiv o buna colaborare între Parlament si Guvern, vor duce la slabirea statului paralel de decizie si de putere", a declarat ministrul propus pentru Relatia cu Parlamentul, Viorel Ilie, avizat in comisie.

Liviu Dragnea despre premierul desemnat

Liviu Dragnea, presedintele Camerei Deputatilor a declarat, in plenul Parlamentului, despre premierul Dancila ca are avantajul de a fi stat 9 ani departe de politica romaneasca.

"Este un om civilizat, o femeie placuta si rezonabila. Are o practica indelunagata in Parlamentul European. I-am apreciat intotdeauna buna-crestere. Iubeste dialogul si e neconflictuala. Are avantajul de a fi stat 9 ani departe de politica romaneasca. A respirat aerul occidental. S-a distantat de modul romanesc de a face politica, de multe ori dominat de mize mici si interese personale", a spus Dragnea.

Sursa foto: Agerpres FOTO / Grigore Popescu

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri