Totodata, s-au operat o serie de modificari in structura, printre care amintim trecerea Comisiei Nationale de Prognoza de la Ministerul Finantelor Publice la Secretariatul General al Guvernului.

In ceea ce priveste reinfiintarea Ministerului Fondurilor Europene, executivul isi justifica decizia prin “asigurarea unei abordari si practici unitare in gestionarea fondurilor europene, precum si pentru cresterea substantiala a nivelului lor de utilizare”.

In plus, Guvernul sustine ca “aceasta abordare raspunde preocuparii Comisiei Europene privind mentinerea expertizei acumulate in perioada de programare si asigura implementarea programelor 2014-2020”.

Pe de alta parte, insa, programe importante, precum Programului operational regional 2007-2013 si 2014-2020, Programului operational „Dezvoltarea capacitatii administrative” 2007-2013, Programului operational „Capacitate administrativa” 2014-2020, dar si o serie de alte programe.

Gabriela Firea se lauda cu...
Citeste si: Gabriela Firea: Investitii de UN MILION DE EURO in cabinetele scolare

In schimb, Ministerul Fondurilor Europene va prelua activitatea si personalul Organismului Intermediar pentru Programul Operational Capital Uman de la Ministerul Muncii si Justitiei Sociale.

Totodata, Secretariatul General al Guvernului va prelua de la Ministerul pentru Consultare Publica si Dialog Social structurile si activitatile, cu exceptia celei din domeniul dialogului social, care va fi preluata de Ministerul Muncii si Justitiei Sociale.

Alte modificari mai vizeaza trecerea Administratiei Rezervatiei Biosferei ”Delta Dunarii” din subordinea Secretariatului General al Guvernului in subordinea Ministerului Mediului; trecerea Comisiei Nationale de Prognoza din subordinea Ministerului Finantelor Publice in subordinea Secretariatului General al Guvernului; trecerea Agentiei pentru Agenda Digitala a Romaniei din subordinea Guvernului in subordinea Ministerului Comunicatiilor si Societatii Informationale.

“Ministerele nou-infiintate si institutiile care preiau activitati si structuri de la alte ministere preiau si personalul aferent acestora, in conditiile legii. Personalul preluat isi pastreaza drepturile salariale avute la intrarea in vigoare a prezentei ordonante de urgenta”, se arata intr-un comunicat al Guvernului.

Ministrul Finantelor vrea sa...
Citeste si: Ministrul Finantelor pregateste facilitati pentru restantierii la stat

Sursa foto: Agerpres foto