Premierul Romaniei, Viorica Dancila, a avut o intrevedere cu presedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, dupa care au sustinut o conferinta de presa comuna, scrie Ziare.com.

Prim-ministrul Viorica Dancila s-a intalnit, miercuri, la Bruxelles, cu presedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, alaturi de care a sustinut o conferinta de presa.

In cadrul conferintei de presa, Viorica Dancila a tinut sa precizeze ca dimensiunea europeana va fi importanta pentru guvernul Romaniei. De asemenea, potrivit declaratiilor, cei doi au discutat "despre preluarea presedintiei Consiliului UE" si despre "ce ne dorim noi sa se intample in timpul presedintiei".

Mai mult, potrivit premierului Dancila, cei doi au adus in discutie "participarea dl presedinte la summitul de la Sibiu", tinand sa sublinieze ca "drumul european al Romaniei e legat de dl presedinte Juncker".

Un subiect important a fost ridicarea MCV-ului, premierul Romaniei concluzionand ca nu este normal ca Romania sa preia presedintia UE cu o sanctiune.

"Speram ca sub presedintia dlui Juncker sa vorbim despre intrarea in Schengen a Romaniei. Indeplinim toate conditiile. Sa fie ridicat MCV, nu e normal ca Romania sa preia presedintia cu o sanctiune", a declarat Viorica Dancila.

In ceea ce il priveste, Jean-Claude Juncker a spus ca spera ca Dancila sa ramana mai mult timp in functie, amintind ca e al cincilea prim-ministru pe care il intampina de la inceputul mandatului sau.

"Sa speram ca acest ciclu se va opri", a subliniat Juncker.

De asemenea, acesta a asigurat Romania de tot sprijinul in ridicarea MCV-ului, adaugand ca acesta "ar trebui sa fie ridicat inainte de sfarsitul mandatului acestei Comisii".

"I-am spus si prietenei mele ca locul Romaniei e clar in spatiul Schengen", a concluzionat Juncker.

Aceasta a fost cea de-a treia intalnire pe care Dancila a avut-o cu oficiali europeni in cursul acestei vizite, dupa ce a lipsit de la dezbaterea privind Legile Justitiei, de la Strasbourg.

Presedintele Parlamentului European, Antonio Tajani, a declarat, marti, dupa intalnirea pe care a avut-o cu Dancila, ca a cerut guvernului roman sa continue consolidarea statului de drept si lupta impotriva coruptiei pentru transparenta si competitivitate.

Tot marti, Viorica Dancila s-a intalnit si cu presedintele Consiliului European, Donald Tusk, dar nu au existat declaratii comune la finalul acestei intrevederi.

Sursa foto: Agerpres Foto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri