Presedintele Klaus Iohannis a declarat ca a discutat cu presedintele Comisiei Europene, Jean Claude Junker, despre scrisoarea pe care i-a trimis-o Viorica Dancila, cu privire la corespondenta dintre oficiali europeni si autoritatile de la Bucuresti, in cadrul MCV, scrie Digi24.

"Acasa nu ne-am consultat, dar am vazut acea scrisoare. (...) Este o scrisoare prin care se cer clarificari, nu se face nicio acuzatie acolo si din acest punct de vedere scrisoarea nu este gresita si da, am discutat in speta, presedintele Juncker m-a abordat si i-am spus ca este o preocupare legitima din partea opiniei publice si opiniei politice din Romania. L-am rugat sa dea in lucru la o echipa care se apleaca cu toata seriozitatea si in toata profunzimea asupra chestiunii si sa ne lamureasca. Personal, nu cred ca este vorba de o imixtiune in actul de justitie, dar nu vreau sa dau eu raspunsul in locul Comisiei. I-am rugat, de asemenea, sa trateze chestiunea exhaustiv si sa vina cu niste raspunsuri pertinente pentru intregul demers, fiindca pana la urma de aici rezulta o crestere a credibilitatii MCV la noi acasa sau o scadere a increderii in acest mecanism. Eu cred ca lucrurile se vor lamuri si repede, si bine", a afirmat seful statului.

Tot azi, presedintele a vorbit si despre cererea ministrului Justitiei de revocare a procurorului sef al DNA. "Pot acum sa va spun ca aceasta decizie nu va fi luata inainte de sarbatori, mai degraba dupa Pasti", a mai declarat Klaus Iohannis (detalii AICI).

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri