Presedintele Klaus Iohannis a declarat ca a discutat cu presedintele Comisiei Europene, Jean Claude Junker, despre scrisoarea pe care i-a trimis-o Viorica Dancila, cu privire la corespondenta dintre oficiali europeni si autoritatile de la Bucuresti, in cadrul MCV, scrie Digi24.

"Acasa nu ne-am consultat, dar am vazut acea scrisoare. (...) Este o scrisoare prin care se cer clarificari, nu se face nicio acuzatie acolo si din acest punct de vedere scrisoarea nu este gresita si da, am discutat in speta, presedintele Juncker m-a abordat si i-am spus ca este o preocupare legitima din partea opiniei publice si opiniei politice din Romania. L-am rugat sa dea in lucru la o echipa care se apleaca cu toata seriozitatea si in toata profunzimea asupra chestiunii si sa ne lamureasca. Personal, nu cred ca este vorba de o imixtiune in actul de justitie, dar nu vreau sa dau eu raspunsul in locul Comisiei. I-am rugat, de asemenea, sa trateze chestiunea exhaustiv si sa vina cu niste raspunsuri pertinente pentru intregul demers, fiindca pana la urma de aici rezulta o crestere a credibilitatii MCV la noi acasa sau o scadere a increderii in acest mecanism. Eu cred ca lucrurile se vor lamuri si repede, si bine", a afirmat seful statului.

Tot azi, presedintele a vorbit si despre cererea ministrului Justitiei de revocare a procurorului sef al DNA. "Pot acum sa va spun ca aceasta decizie nu va fi luata inainte de sarbatori, mai degraba dupa Pasti", a mai declarat Klaus Iohannis (detalii AICI).


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Politic »Citeste si
Dupa Mike Pence, si Regele Iordaniei fuge de Dancila