Ecaterina Andronescu, fost ministru al educatiei si (inca) o persoana controversata din Partidul Social Democrat, si-a depus joi candidatura la functia de presedinte executiv al partidului, lansand totodata un atac la actuala conducere.

Andronescu a spus ca nu trebuia sa se organizeze alegeri, ci era nevoie de un Congres in care sa se vina cu un proiect de tara si sa ofere explicatii pentru prabusirea PSD in sondaje.

Ea a mai adaugat ca, daca tot se organizeaza alegeri, era normal sa se organizeze pentru toate functiile, inclusiv cea ce presedinte de partid.

PSD isi incalca propriul regulament fortand candidatura unor membri care nu au recomandarea organizatiei din care fac parte, a spus miercuri Ecaterina Andronescu.

"In comitetul executiv s-a stabilit ca organizatia din care face parte candidatul face o recomandare pentru pozitia de vicepresedinte regional, nu s-a stabilit nimic in legatura cu presedinte executiv si, respectiv, cu secretarul general si as fi vrut sa clarific aceste lucruri. Dl. secretar Neacsu confirma ca s-ar fi discutat, dar eu am fost foarte atenta si acest lucru nu s-a discutat. Am intrebat daca in situiatia in care se depune candidatura fara aceasta recomandare se ia in calcul sau nu, raspunsul a fost ca da, se ia in calcul.", a declarat Andronescu, scrie Realitatea.net.

Citeste si:
Dragnea s-a intors la inchisoare dupa 24 de ore de libertate
Liviu Dragnea s-a intors la...

Nu este primul atac lansat, in ultimele zile, de Ecaterina Andonescu. Sambata trecuta, ea a declarat ca "ar fi pagubos si pentru PSD, dar cred ca ar fi pagubos in primul rand pentru domnul Dragnea sa-i inlature pe oamenii care au puncte de vedere. (…) Nu toti sa spunem DA, fara sa judecam cu proprii nostri neuroni si sa exprimam puncte de vedere care, chiar daca nu sunt identice cu ale liderului nostru, putem sa gasim solutii, a declarat senatorul PSD la la Realitatea TV.

Andronescu nu este sustinuta in aceasta candidatura de filiala din care face parte, cea din Bucuresti, care o sprijina in schimb pe Viorica Dancila.

”Organizatia regionala PSD Bucuresti-Ilfov a votat in aceasta seara (miercuri seara - n.r.), in cadrul Biroului Permanent comun al organizatiei, o serie de rezolutii in vederea Congresului Extraordinar al PSD din 10 martie 2018. Astfel, Regiunea Bucuresti-Ilfov a votat pentru mandat de sustinere si incredere pentru presedintele Partidului Social Democrat, Liviu Dragnea. Biroul Permanent al organizatiei regionale PSD Bucuresti-Ilfov isi exprima convingerea ca numai prin mentinerea unitatii, continuitatii, echilibrului si coerentei in deciziile si actiunile sale politice, PSD va reusi sa-si indeplineasca obiectivul major: asigurarea climatului politic pentru indeplinirea integrala a Programului de guvernare”, se arata intr-un comunicat de presa.

Potrivit sursei citate, Organizatia PSD Bucuresti Ilfov a votat si pentru sustinerea continuarii Programului de guvernare al PSD, ”pentru a duce pana la capat masurile cu care PSD a castigat, cu o larga majoritate, increderea romanilor si scrutinul electoral din 2016”.

Citeste si:
Finantele au mai imprumutat marti 60 de milioane de lei
Finantele au mai imprumutat...

De asemenea, Organizatia PSD Bucuresti Ilfov a decis sustinerea premierului Viorica Dancila pentru functia de presedinte executiv al PSD.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Politic »Citeste si
Dancila, un nou apel catre Iohannis sa accepte o dezbatere