Potrivit unor surse social-democrate, singurul candidat inscris oficial in cursa este actualul presedinte executiv al PSD Bucuresti si vicepresedinte la nivel national al partidului, Robert Negoita, primar al Sectorului 3. Acesta s-ar bucura de sprijinul liderul interimar al PSD, Liviu Dragnea, potrivit acelorasi surse, scrie Mediafax.

In cursa se pot inscrie candidati si in timpul desfasurarii lucrarilor Conferintei Extraordinara a Organizatiei PSD Bucuresti, un alt nume vehiculat pentru a ocupa sefia filialei fiind actualul presedinte, Ecaterina Andronescu. Aceasta nu si-a anuntat insa, pana in acest moment, intentia de a candida.

Sefia organizatiei Bucuresti a PSD este importanta si in stabilirea candidatului pentru Primaria Capitalei. Potrivit surselor citate, Robert Negoita ar intentiona sa se inscrie in cursa, insa, in acest moment, au loc pregatiri pentru organizarea unor sondaje in urma carora sa fie stabilit candidatul PSD. Asta in conditiile in care social-democratii inclina din ce in ce mai mult catre o candidatura separata de UNPR, cel putin la Primaria Capitalei.

Citeste si:

Presedintele interimar al PSD, Liviu Dragnea, a declarat, luni, ca formatiunea sa are capacitatea de a avea un candidat propriu la Primaria Capitalei, altfel PSD nu se mai poate numi "un partid mare", iar astfel de analize pentru stabilirea candidatului vor incepe in perioada imediat urmatoare. "PSD constata ca in Bucuresti competitia pentru primaria Capitalei este resetata total. Incepand de astazi vom realiza niste analize extrem de serioase cu privire la ceea ce trebuie sa faca PSD in Bucuresti, atat pentru primariile de sector, cat si pentru primaria Capitalei. Nu avem o solutie astazi. Nu ne permitem sa aruncam in joc nume", a declarat Dragnea.

Intrebat daca, de principiu, social-democratii ar putea ajunge la un consens in cadrul coalitiei pentru sustinerea unui candidat de la un alt partid, cum ar fi de exemplu UNPR, Dragnea a spus ca PSD ar trebui sa aiba un candidat propriu. "PSD este un partid mare. Eu cred ca are capacitatea sa aiba un candidat propriu la Primaria Capitalei. Daca PSD nu va avea un candidat propriu atunci nu avem dreptul sa ne mai numim partid mare", a explicat liderul interimar al PSD.

Sursa foto: Mediafax Foto