Deputatul independent Nicusor Dan a propus sambata partidelor de opozitie o campanie electorala preliminara si un sondaj de opinie in vederea stabilirii unui candidat comun pentru Primaria Capitalei.

"Bucurestenii, o spun sondajele, sunt constienti ca e nevoie de o schimbare a administratiei, sunt constienti ca pentru aceasta schimbare e necesara o conlucrare a fortelor de opozitie impotriva administratiei Firea-PSD si pentru ca de azi in exact sase luni vom avea alegeri locale in Bucuresti, vin in fata dvs. sa propun fortelor de opozitie un calendar pentru ca dezideratul bucurestenilor sa fie realizat. Propun o campanie electorala preliminara pana la jumatatea lunii februarie, care sa se incheie cu dezbateri publice intre candidatii partidelor, pentru ca bucurestenii sa vada cine are programul cel mai bun. Propun un sondaj de opinie cu o casa agreata de fortele de opozitie, in a doua jumatate a lunii februarie si in urma acestui sondaj, candidatul cu cele mai mari sanse sa o bata pe Gabriela Firea, sa fie sustinut de toti ceilalti. Insist pentru sondaje de opinie, pentru ca sunt instrumente stiintifice care sa ne spuna ceea ce vor bucurestenii", a afirmat el, in cadrul unei conferinte de presa.

Totodata, pentru luna martie, Nicusor Dan a propus o colaborare a fortelor de opozitie in vederea stabilirii unui program atat pentru Primaria Generala, cat si pentru primariile de sector, precum si incheierea unui acord politic in ce priveste echipele care sa realizeze acest program in Bucuresti.

El a aratat ca rezultatul unui sondaj de opinie s-ar afla "in corespondenta in mod stiintific cu ceea ce vor toti bucurestenii care voteaza partidele de opozitie", in timp ce alegerile primare s-ar adresa "unei bule de alegatori mai informati".

Nicusor Dan, care asteapta o decizie a Conferintei Municipale USR, in vederea sustinerii candidaturii sale pentru Primaria Capitalei, a mentionat ca pana in prezent a discutat pe tema unui candidat comun si cu reprezentantii PNL. El a admis insa ca a avut discutii "mai putin" cu PLUS.

"Fara indoiala, PNL este un partid mare, care a avut un rezultat foarte bun la alegerile prezidentiale si care are si perspectiva de a avea un candidat propriu, dar eu cred - in special in ipoteza foarte probabila ca vom ramane la alegeri intr-un singur tur - ca trebuie sa ajungem la un candidat comun si trebuie ca discutia sa se poarte aplicat pe procedura de selectie a acestui candidat comun", a spus el.

In opinia lui Dan, statutul sau de candidat independent ii ofera sanse mai mari sa fie sustinut de catre partide care la alegerile parlamentare se vor afla in competitie.

Intrebat ce avantaje are in raport cu Vlad Voiculescu, sustinut de PLUS pentru PMB, Nicusor Dan a replicat ca s-a implicat in ultimii 15 ani in viata Capitalei, dar si ca programul sau prevede "chestiuni operationale, cu termene de executie" si costuri.

"Cunosc administratia. Am cunoscut-o interactionand cu ea. Mai intai am incercat sa fiu prietenos. Nu am reusit. Din pacate, am interactionat in instanta, dar asta te invata cum functioneaza si care sunt scurtaturile pe care, daca ajungi acolo, poti sa le faci in beneficiul functionarii administratiei pentru cetateni", a afirmat el.

Deputatul independent considera ca acordul asupra unui program comun e chiar mai important decat stabilirea unui candidat unic.

"E clar ca o sa existe o majoritate de dreapta in Consiliul General si in consiliile locale ale sectoarelor si este foarte important ca inainte de aprilie si mai, cand partidele incep sa stranga semnaturi si sa faca campanie electorala, sa agreeze un program politic comun. Asta e ceea ce bucurestenii isi doresc si cred ca daca vor fi suficienti oameni care sa ceara lucrul acesta, o sa ajungem la un astfel de acord", a precizat Nicusor Dan.

Sursa foto: Agerpres Foto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri