Nicusor Dan a negat, marti, ca ar fi infiintat in 2019 un partid, si anume Uniunea Fortelor Locale (UFL). El a precizat insa ca a propus introducerea acestei formatiuni intr-o alianta extinsa cu USR si PLUS.

"Informatia aparuta astazi nu are de-a face cu situatia politica pe care o stim cu totii. Sunt un candidat independent la Primaria Capitalei, care cere sprijinul partidelor de opozitie pentru sustinerea candidaturii sale si care a obtinut deja sprijinul USR-ului. Uniunea Fortelor Locale (UFL) este un partid politic constituit in urma cu un an de trei persoane care imi sunt apropiate si care s-au aratat dispuse sa colaboram in ipoteza in care acest vehicul politic imi este necesar.

O posibila utilizare a acestui vehicul politic este ipoteza in care o alianta politica doreste sa sprijine candidatura mea la Primarie si conditioneaza sprijinul de prezenta numelui aliantei pe buletinul de vot alaturi de numele meu. Printr-o alianta si cu UFL este posibil acest lucru: eu nu intru in niciunul din partidele aliantei, dar prin alianta extinsa cu USR pot sa-mi alatur numele aliantei pe buletinul de vot", a declarat pentru Mediafax Nicusor Dan.

El a mai afirmat ca i-a prezentat situatia liderului PLUS, Dacian Ciolos.

"Am comunicat in modul cel mai transparent aceasta posibilitate lui Dacian Ciolos cand am discutat de o posibila sustinere din partea Aliantei USR PLUS, ca raspuns la obiectia ca numele meu pe buletinul de vot nu ar 'trage' lista de consilieri al partidelor care ma sustin si, mai departe, aceasta posibilitate a fost comunicata organelor de conducere ale Aliantei.

In concluzie, vorbim de o solutie tehnica la o problema tehnica. Daca se va pune vreodata problema de activa intr-un partid, fiti siguri ca va voi informa", a adaugat Nicusor Dan.

In spatiul public au aparut informatii potrivit carora Nicusor Dan ar fi infiintat anul trecut un partid - Uniunea Fortelor Locale. Conform Registrului partidelor politice, formatiunea a fost infiintata in iulie anul trecut de Nicoleta Teodorescu, Elena Enescu si Alina Dimache.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri