Nicusor Dan explica relatia cu Uniunea Fortelor Locale

Nicusor Dan a negat, marti, ca ar fi infiintat in 2019 un partid, si anume Uniunea Fortelor Locale (UFL). El a precizat insa ca a propus introducerea acestei formatiuni intr-o alianta extinsa cu USR si PLUS.

"Informatia aparuta astazi nu are de-a face cu situatia politica pe care o stim cu totii. Sunt un candidat independent la Primaria Capitalei, care cere sprijinul partidelor de opozitie pentru sustinerea candidaturii sale si care a obtinut deja sprijinul USR-ului. Uniunea Fortelor Locale (UFL) este un partid politic constituit in urma cu un an de trei persoane care imi sunt apropiate si care s-au aratat dispuse sa colaboram in ipoteza in care acest vehicul politic imi este necesar.

O posibila utilizare a acestui vehicul politic este ipoteza in care o alianta politica doreste sa sprijine candidatura mea la Primarie si conditioneaza sprijinul de prezenta numelui aliantei pe buletinul de vot alaturi de numele meu. Printr-o alianta si cu UFL este posibil acest lucru: eu nu intru in niciunul din partidele aliantei, dar prin alianta extinsa cu USR pot sa-mi alatur numele aliantei pe buletinul de vot", a declarat pentru Mediafax Nicusor Dan.

El a mai afirmat ca i-a prezentat situatia liderului PLUS, Dacian Ciolos.

"Am comunicat in modul cel mai transparent aceasta posibilitate lui Dacian Ciolos cand am discutat de o posibila sustinere din partea Aliantei USR PLUS, ca raspuns la obiectia ca numele meu pe buletinul de vot nu ar 'trage' lista de consilieri al partidelor care ma sustin si, mai departe, aceasta posibilitate a fost comunicata organelor de conducere ale Aliantei.

In concluzie, vorbim de o solutie tehnica la o problema tehnica. Daca se va pune vreodata problema de activa intr-un partid, fiti siguri ca va voi informa", a adaugat Nicusor Dan.

In spatiul public au aparut informatii potrivit carora Nicusor Dan ar fi infiintat anul trecut un partid - Uniunea Fortelor Locale. Conform Registrului partidelor politice, formatiunea a fost infiintata in iulie anul trecut de Nicoleta Teodorescu, Elena Enescu si Alina Dimache.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Politic »Setari Cookie-uri