Senatorii PNL de Bihor Valeriu Boeriu si Cristian Bodea au afirmat, joi, intr-o conferinta de presa, ca majoritatea colegilor de partid din aceasta camera a Parlamentului sunt de parere ca PSD forteaza excluderea liberalilor de la guvernare, motiv pentru care ei doi cred ca este chiar corect, in aceste conditii, ca PNL sa intre in opozitie, tocmai fiindca nu poate "intra la guvernare", potrivit Mediafax.

"Este o discutie in partid, cel putin la Senat, unde colegii cu care am vorbit inteleg ca nu suntem la guvernare. Chiar si presedintele Crin Antonescu spunea ca prin remaniere PNL vrea sa intre la guvernare, in conditiile in care pana acum domnul Ponta i-a ascuns pe ministrii liberali", a spus Cristian Bodea.

PNL va fi mai vizibil.

Senatorul considera ca desfiintarea USL nu va fi neaparat in dezavantajul PNL, deoarece in acest fel "PNL va fi mai vizibil". "Daca noi intram in opozitie, oamenii vor avea o alternativa. Nu va fi intre Ponta si Basescu, ci intre Ponta, Basescu si Antonescu, intre noi si ei", a afirmat Bodea.

La randul sau, senatorul Valeriu Boeriu a afirmat, in aceeasi conferinta de presa, ca liberalii au fost prea rabdatori cu PSD, in conditiile in care premierul Ponta a amanat mereu masurile propuse de PNL pentru cresterea economica, dand exemple precum scaderea la 5% a contributiilor angajatorilor la CAS si neimpozitarea profitului reinvestit.

Citeste si:

"S-a vorbit despre cresteri de taxe, nu si despre sprijin pentru firme, pentru cresterea economiei. Noi nu avem nimic impotriva majorarilor de pensii, de pilda, dar intai trebuie sa producem bani, pentru ca pensiile majorate sa se si poata plati. (...) Deocamdata, suntem ca in balonul care pierde altitudine: tot aruncam din nacela in loc sa umflam balonul ca sa se ridice", a spus Boeriu.

Acesta a adaugat ca proiectul unei candidaturi comune a USL la Presedintie nu mai este de actualitate. "Eu cred ca proiectul cu un singur candidat comun la Presedintie, al USL, este deja esuat", a afirmat Boeriu.