Presedintele PNL, Ludovic Orban, a anuntat ca Biroul Politic National a hotarat obiectivele partidului pentru anul 2018 si a stabilit criteriile de evaluare a filialelor teritoriale, interactiunea cu cetatenii fiind unul dintre acestea, potrivit Agerpres.

"Am hotarat obiectivele partidului pentru anul 2018. Practic, am validat decizia Biroului Executiv care a fost adoptata in urma cu doua saptamani. Am decis propunerea de hotarare catre Consiliul National privitoare la modul evaluare a filialelor judetene prin intermediul planurilor de actiune trimestriale si a unor criterii obiective de evaluare a progreselor facute de fiecare filiala. A fost prezentata propunerea de hotarare a Consiliului National Liberal privind Programul de transparenta si deschidere catre societate intitulat 'PNL zi de zi alaturi de oameni'. Exista 20 de criterii care vizeaza aspecte organizatorice, aspecte de comunicare media, de comunicare on-line, aspecte de evaluare a activitatii parlamentarilor, reprezentantilor in administratia locala. De asemenea, aspecte ale relatiei pe care le are partidul cu societatea civila, cu patronate, cu organizatii profesionale, cu sindicate, cu ong-uri", a afirmat Orban duminica, dupa sedinta Biroului Politic National al PNL.

El a precizat ca fiecare filiala trebuie sa aiba pagina de Facebook si site.

"Am introdus si criterii de transparenta in site in care fiecare membru din conducerea judeteana a partidului, fiecare parlamentar, primar, presedinte de organizatie locala sa-si faca publice datele importante cum sunt CV-ul, telefoanele de contact, adresa de mail, programul de audiente la sediu, programul de intalniri publice, practic, un registru al transparentei la nivelul tuturor filialelor", a spus liderul PNL.

Orban a explicat ca va conta calitatea proiectelor - de investitii, de dezvoltare si care au impact favorabil asupra cetatenilor.

Citeste si:
Dan Barna cere amânarea alegerilor locale
Dan Barna cere amânarea...

"Sa informeze cetatenii privitor la deciziile partidului, la proiectele de legi, proiectele de hotarare ale partidului. Am solicitat fiecarui consilier judetean si local sa-si faca public modul in care voteaza in consiliile judetene, pentru ca acolo unde nu exista transparenta, sa se introduca un sistem prin care orice cetatean sa stie cum voteaza fiecare. (...) Sunt lucruri normale si firesti. Sa interactioneze cu cetatenii, sa fie accesibili, sa raspunda la intrebari. (...) Eu am inceput si liderii nationali vor participa la sesiuni de intrebari si raspunsuri, astfel incat orice cetatean sa poata sa adreseze intrebari. La fel, trebuie generat si la nivel judetean acest mod de comunicare, care trebuie sa fie nu numai o comunicare unilaterala, ci un dialog", a subliniat Orban.

El a precizat ca un criteriu de evaluare va fi numarul de interactiuni.

"Am introdus numarul de interactiuni - impact, numar de interactiuni... Sunt anumiti parametri care sunt usor accesati. (...) Trebuie sa inteleaga, iar marea majoritate au inteles, ca la noi aproape doua treimi folosesc acest mod de comunicare. Exista 67% din populatie care comunica pe online. Asta inseamna ca oamenii s-au obisnuit sa obtina informatii din mediul online si nu se poate ca un partid sa nu se adapteze la acest mod de comunicare, sa furnizeze toate informatiile despre activitatea sa si prin intermediul comunicarii online", a adaugat Orban.

Citeste si:
Coronavirus | Senatorul PNL, Vergil Chiţac, internat la terapie...
Coronavirus | Senatorul PNL,...
Sursa foto: Agerpres

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Politic »Citește și
Proiect de 5 milioane euro pentru "Romania Durabila", lansat oficial
Setari Cookie-uri