Cu un an inaintea alegerilor europarlamentare, platforma de actiune civica si politica PACT pentru Romania lansat un program prin care isi propune, pe scurt, sa aduca "mai multa Europa in Romania si mai multa Romania in Europa". Sebastian Burduja, presedintele PACT, a explicat la emisiunea Inspiratie in Business ce isi propune cu aceasta prima initiativa romaneasca de reformare a Uniunii Europene.

"Stiu ca riscam adoptand un subiect cam iesit din cotidianul romanesc. Desi am aderat la UE de peste 10 ani, credem ca nu suntem inca integrati complet, daca ne uitam din punct de vedere al pietei muncii, nivelului de dezvoltare, infrastructura, spitale, scoli. Ne dorim sa fim un jucator la masa Europei care ar trebui sa fie, dincolo de aceasta masina de convergenta, si o uniune transparenta si democratica", a declarat Burduja.

Acesta isi doreste sa vada specialisti adevarati in toate institutiile europene, de la Parlament sau Comisie pana la cele de specialitate. De asemenea, crede ca taria vocii Romaniei in context european depinde de cei care transmit aceste mesaje si care trebuie sa fie oameni credibili, profesionisti, aliniati normelor democratice europene. "Si contetul extern poate fi favorabil, Romania ar putea fi o voce pentru democratie in regiune. Se poate construi pe energiile acumulate in ultimii ani, pe sutele de mii de oameni care au iesit in strada cu mesajul frumos ca romanii isi doresc democratie si justitie".

Urmareste emisiunea integral.

Citeste si:
Trend in Europa: scade cererea de masini pe motorina
Cererea pentru masini diesel...


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Politic »Citeste si
Proiect: Alerte cu disparitiile de copii, trimise prin SMS romanilor