Klaus Iohannis a promulgat legea care stabileste noile amenzi pentru munca nedeclarata, angajatorii putand fi amendati cu 20.000 lei daca primesc la munca persoane fara contract, scrie Ziare.com.

Potrivit legii, angajatorii pot fi amendati cu 20.000 lei daca primesc la munca persoane fara incheierea unui contract individual de munca. De asemenea, daca angajatorii continua activitatea dupa amenda risca inchisoarea pana la doi ani.

Cu toate ca Senatul nu a aprobat noile amenzi, Camera Deputatilor, for decizional, a adoptat legea la mijlocul lunii martie, cu conditia limitatii cuantumului total al amenzilor la un plafon de 200.000 de lei. Proiectul a primit 177 de voturi "pentru", 71 "impotriva" si 6 abtineri.

Conform proiectului de lege adoptat de Camera Deputatilor, "munca nedeclarata" reprezinta: "primirea la munca a unei persoane fara incheierea contractului individual de munca in forma scrisa, cel tarziu in ziua anterioara inceperii activitatii; primirea la munca a unei persoane fara transmiterea elementelor contractului individual de munca in registrul general de evidenta a salariatilor cel tarziu in ziua anterioara inceperii activitatii".

Locul de munca reprezinta locul in care salariatul isi desfasoara activitatea, situat in perimetrul asigurat de angajator, persoana fizica sau juridica, la sediul principal sau la sucursale, reprezentante, agentii sau puncte de lucru care apartin acestuia, potrivit sursei citate.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri