Vicepresedintele ALDE, Varujan Vosganian, a subliniat sambata, in cadrul unei conferinte de presa, rolul important al tinerilor in clasa politica si ''misiunea istorica'' pe care o are "aceasta generatie nascuta in preajma Revolutiei romane".

"In opinia noastra, misiunea istorica a tinerei generatii va fi sa redea Romaniei prestigiul pe care ea l-a avut in perioada interbelica, o tara importanta in context european, o tara a carei voce sa se auda distinct si puternic in conceptul european", a spus Varujan Vosganian, potrivit Agerpres. Politicianul a subliniat rolul si importanta organizarii unor dezbateri in cadrul carora tinerii sa isi exprime opiniile.

"Cand eram eu pusti, erau organizate dezbaterile liderilor organizatiilor de tineret. Liderii organizatiilor de tineret erau la randul lor portavocea unor campanii. Si erau lideri ai organizatiilor de tineret destul de importanti, care dupa aceea au devenit ministri, prim ministri, sefi de parlament. Aceasta dezbatere, in ultimii ani este destul de absenta. Liderii tinerei generatii nu sunt marcati in spatiul public si cred ca unul dintre motive este si ca posturile de televiziune evita sa invite oameni care nu sunt deja cunoscuti in spatiul public. Vor sa ia, daca pot sa ma exprim asa, "la de-a gata". Adica, nu ofera o sansa tinerilor sa intre in dezbaterea publica", a mai spus Varujan Vosganian, adaugand ca ALDE are o strategie pentru propulsarea tinerilor.

Declaratiile au fost facute in contextul in care aproximativ 100 de tineri din toata tara au venit la Iasi pentru a lua parte o dezbatere privind importanta si rolul tinerilor in an Centenar si la delegatia permanenta a Tinerilor Liberal Democrati (TLDE). Liderul Tineretului din ALDE, Claudiu Catana, a explicat ca temele din cadrul intalnirii vizeaza o noua mentalitate si o noua viziune in domeniul administratiei locale si a structurilor politice nationale.

"Incercam sa atragem catre noi cat mai multi tineri pentru a lua parte la decizia politica, la decizia politica si guvernamentala, vrem sa cream un spatiu de dezbatere, sa organizam intalniri in care sa implicam, nu doar tinerii din partid, ci si cei care activeaza in politica sa vina cu idei si sugestii pentru bunul mers al guvernarii, fie ca vorbim de masuri guvernamentale sau legislative. In cadrul proiectului "Romania construita de tineri", astazi, adoptam un alt proiect - Forumul de administratie si dezbateri publice. Vor fi discutii interesante despre institutiile publice, institutiile administratiei locale si centrale. Totodata, vor fi dezbateri pe teme actuale de guvernare si legislative. La aceste forumuri vor participa membri ai guvernului. Pe 12 mai va fi organizata, la Bucuresti, Gala TLDE", a aratat Catana.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri