Viorica Dancila incalca legea si refuza sa se intalneasca cu presedintele Klaus Iohannis

Intalnirea intre Klaus Iohannis si Viorica Dancila care urma sa aiba loc vineri, la ora 11.00, a fost anulata, dupa ce premierul a refuzat sa mearga la Palatul Cotroceni, scrie Agerpres.

Guvernul a comunicat la cabinetul presedintelui Klaus Iohannis faptul ca premierul Viorica Dancila nu va veni vineri la Cotroceni, a precizat Administratia Prezidentiala.

Refuzul lui Dancila de a mai merge la Cotroceni este un gest fara precedent in relatia cu seful statului care anuntase ca vrea sa medieze relatia dintre Guvern si BNR, mai ales ca, potrivit legii ministeriale, premierul e obligat sa prezinte date reale presedintelui oricand le cere acesta.

Presedintele Klaus Iohannis va sustine vineri o declaratie de presa la Palatul Cotroceni, in jurul orei 11,00.

Joi, seful statului preciza ca vineri urma sa aiba o intrevedere cu premierul Viorica Dancila pe tema armonizarii politicilor BNR cu politicile fiscale guvernamentale.

Citeste si:
Iohannis a promulgat legea privind desființarea pensiilor speciale
Iohannis a promulgat legea...

De asemenea, seful statului a reprosat public faptul ca atat premierul cat si presedintele Camerei Deputatilor, au plecat in Israel, fara mandat, intr-o vizita "plina de ciudatenii".

„Nu am mai pomenit ca un premier al Romaniei sa plece intr-o vizita externa si sa anunte seara tarziu, inainte de plecare, acest lucru, fara sa anunte agenda, fara sa se stie de fapt ce cauta acolo. Fiindca asa, in vizita turistica, poate sa plece oricine, oricand, dar daca pleaca persoana care conduce Guvernul ar trebui sa se stie mai mult”, a precizat presedintele.

Seful statului s-a referit, explicit, si la presedintele Camerei Deputatilor, Liviu Dragnea, care este de asemenea in Israel. „Mai mare secret. S-a aflat ca a plecat acolo doar dupa ce a ajuns acolo. Nu stiu care sunt dedesubturile acestei abordari. Cine stie ce intelegeri secrete face domnul Dragnea acolo cu evrei, dar sper ca dupa revenire sa aiba bunul simt si sa explice romanilor ce au facut acolo”, a spus Iohannis.

Intrebat ce parere are despre consultarea pe tema relocarii ambasadei Romaniei din Israel, presedintele a replicat: ”Imi imaginez ca domnul Dragnea dimineata a vorbit in fata oglinzii si s-a consultat”.

Citeste si:
Viorica Dăncilă îşi va lansa o 'carte-interviu': Sunt lucruri care...
Viorica Dăncilă îşi va lansa...


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Politic »Setari Cookie-uri