Liderii Opozitiei considera fireasca, legitima si justificata decizia presedintelui Klaus Iohannis de a-i retrage increderea premierului si a-i cere demisia Vioricai Dancila din functie, anuntand inceperea discutiilor pentru depunerea unei motiuni de cenzura, scrie Ziare.com. Later edit: PMP se alatura initiativei.

Later edit: Presedintele executiv al PMP, Eugen Tomac, a anuntat pe Facebook ca partidul va sustine motiunea de cenzura impotriva cabinetului Dancila si ca PSD trebuie sa plece de la guvernare, dupa ce presedintele Klaus Iohannis a cerut demisia Vioricai Dancila.

"Dancila trebuie sa plece. Am spus din prima clipa ca aceasta mediocritate politica nu trebuia numita premier si nu a tinut nimeni cont de noi. Acum e tarziu. Dezastrul abia incepe. In mod categoric, Presedintele Iohannis are dreptate. El coordoneaza politica externa in statul roman, iar premierul, indiferent de numele lui, are obligatia institutionala de a obtine acordul Presedintelui in astfel de probleme.

PMP va sustine motiunea de cenzura impotriva cabinetului Dancila. PSD trebuie sa plece de la guvernare, pentru ca a aruncat tara in haos, iar acum, o izoleaza pe plan international", a scris Eugen Tomac, pe Facebook.

PNL si USR pregatesc motiunea de cenzura

"Reactia presedintelui este una fireasca si perfect legitima, pentru ca ceea ce au facut Liviu Dragnea si doamna Dancila, in calitate de purtator de cuvant al lui Liviu Dragnea, este sa arunce la cos 27 de ani de constructie a diplomatiei din Romania", a declarat pentru Ziare.com presedintele USR, Dan Barna, la scurt timp de la declaratiile facute de presedintele Klaus Iohannis.

Dan Barna precizeaza ca Guvernul poate fi demis doar de catre Parlament si anunta: "Vom avea discutii chiar astazi cu PNL pentru a initia motiunea de cenzura".

La randul sau, presedintele PNL, Ludovic Orban, subliniaza ca "este perfect justificata pozitia presedintelui".

"Categoric Guvernul asta trebuie sa plece, iar premierul nu se arata altceva decat o sluga a lui Dragnea si Tariceanu, care executa toate comenzile lor", a declarat Ludovic Orban pentru Ziare.com.

Intrebat daca liberalii vor initia motiunea de cenzura, liderul PNL a precizat: "Cu siguranta, am si spus ca vom folosi acest instrument constitutional in momentul in care vom avea cele mai mari sanse de a obtine un rezultat favorabil".

Sursa foto: Agerpres/ Radu Tuta

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri