Senatorii PSD vor sa treaca arenele BNR la Guvern

Arenele de tenis si stadionul de fotbal din Parcul cu Platani ar putea trece de la Banca Nationala la Ministerul Tineretului si Sportului, potrivit unui proiect care apartine senatorilor PSD si are atat sprijinul vicepremierului Paul Stanescu, cat si pe cel al Ministerului Sportului. Social-democratii sunt de parere ca, prin acest transfer, arenele vor reveni in circuitul sportiv, pentru ca acum se afla in paragina, scrie DIgi24.

De asemenea, senatorii PSD doresc ca initiativa sa fie dezbatuta in procedura de urgenta. Social-democratii sustin ca bazele au ajuns in paragina si ca trebuie o implicare a Ministerului Tineretului si Sportului sau chiar a Primariei Capitalei.

"Ne dorim ca aceste arene sa ajunga la Ministerul Tineretului, dupa investitiile de rigoare sa revina in circuitul sportiv. Pana la urma stau in momentul de fata si se paraginesc. Ele au ramas intr-o alta epoca", a declarat Radu Preda, senator PSD.

Arenere BNR, valoare de 35 de milioane de euro

Reprezentantii BNR au precizat anul trecut ca, in urma evaluarii, arenele de tenis au o valoare de 35 de milioane de euro.

"Banca Nationala sa fie despagubita printr-un schimb de terenuri intre Guvernul Romaniei si Banca Nationala, de asa maniera incat fara sa fie implicate sume de bani. Arenele sportive sa ajunga acolo unde ar fi trebuit sa regaseasca ele, in lumea sportului, iar Banca Nationala sa-si regleze situatia juridica la niste terenuri pe care detine constructii, dar, in momentul de fata, nu are si titlu de proprietate", a argumentata Preda.

Citeste si:
BNR a redus dobânda cheie pentru a încuraja creditarea
BNR a redus dobânda cheie...
Citeste si:
Pasi de urmat in caz ca suspectezi ca ai coronavirus
Pasi de urmat in caz ca...

Vicepremierul Paul Stanescu, dar si ministrul Tineretului si Sportului sprijina proiectul legislativ

"Noi trebuie sa identificam resursele financiare. In momentul in care vom avea arenele in administrare, va dati seama ca interesul nostru, prioritatea noastra va fi de a reconditiona toate bazele, de a putea sa le dam sportului, mai ales ca se afla si intr-o zona foarte importanta a Bucurestiului. Important este ca aceste baze sa ajunga inapoi, sa ajunga in proprietatea statului roman si sa fie destinate si utilizate asa cum erau folosite si pana acum pentru marii sportivi", spune Ioana Bran, ministrul Tineretului si Sportului .

Reporter: Este mai bine ca acestea sa fie transferate de la Banca Nationala catre Ministerul Tineretului si Sportului?

Paul Stanescu: Da, eu cred acest lucru. E un lucru bun pe care vrem sa il facem. Cred ca Arenele BNR tot timpul au fost ale statului, raspunsul e simplu, au fost ale statului tot timpul. Arenele BNR trebuie sa fie in folosul tuturor romanilor, nu ale cuiva anume.

Citeste si:
Lovitura pentru tenisul romanesc: BRD Nastase Tiriac Trophy se muta
Ion Tiriac anunta ca turneul...

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Politic »Setari Cookie-uri