Dragnea, fervent sustinator al luptei anticoruptie, spune ca "s-a mers prea departe!"

Liviu Dragnea, liderul PSD, condamnat penal si cercetat in multiple dosare, a declarat intr-un interviu pentru The Associated Press ca lupta anticoruptie “a mers prea departe! Am trecut in extrema in care toti cei din clasa politica ar trebui sa fie acuzati, urmariti, investigati si trimisi in judecata”, a spus, indignat, infractorul.

Liviu Dragnea crede ca, dupa ce ani de zile politicienii scapau dupa ce luau mita, agentia anticoruptie din Romania a mers prea departe in urmarirea oficialilor guvernamentali acuzati de luare de mita, frauda si alte ilegalitati, noteaza Agerpres care preia prima interviu acordat de Dragnea presei straine de cand PSD a preluat puterea.

“A fost o perioada de multi ani in care, de obicei, oricine era la putere nu era investigat”, a spus Dragnea, in primul sau interviu acordat presei straine de cand PSD a castigat alegerile in 2016. “Am trecut in cealalta extrema, in care toti cei care fac parte din clasa politica ar trebui acuzati, urmariti, investigati si trimisi in judecata”, sustine liderul PSD, conform site-ului agentiei americane de presa.

AP aminteste ca Dragnea a fost condamnat in dosarul Referendumului din 2012, fapt ce l-a impiedicat sa devina premier, si ca este vizat de asemenea de o ancheta a procurorilor intr-un alt caz. Liderul PSD neaga acuzatiile pentru care a fost condamnat, iar in cel de-al doilea caz sustine ca se va lupta “pana la final” pentru a-si dovedi nevinovatia.

Dragnea se pozitioneaza iarasi anti-UE si pro-Trump in politica externa

Dragnea a vorbit si pe politica externa si din nou a avut o pozitie care contrazice politica externa a Romaniei.

Citeste si:
BREAKING: Liviu Dragnea inculpat în dosarul Tel Drum
BREAKING: Liviu Dragnea...

Liviu Dragnea a declarat ca sprijina decizia presedintelui Donald Trump de a reimpune sanctiuni Iranului cata vreme "Statele Unite nu s-ar fi retras din acest acord fara sa aiba informatii foarte serioase".

Dragnea a apreciat reactiile critice din partea puterilor europene, precum Marea Britanie, Franta si Germania, ca "posibil pripite". De subliniat ca pozitia sa in stat nu are competente privind politicile internationale, acestea revenindu-i in special Presedintelui tarii.

Asta dupa ce, intr-o miscare mai putin uzuala, liderii Frantei, Germaniei si Regatului Unit au semnat o declaratie comuna fata de decizia SUA de a se retrage din acordul nuclear cu Iranul. Ei si-au aratat „regretul si ingrijorarea" si raman in cadrul acordului incheiat in 2015.

Presedintele Frantei, Emmanuel Macron, cancelarul german Angela Merkel si premierul britanic Theresa May au avut o discutie telefonica dupa decizia anuntata de Donald Trump si au convenit continuarea angajamentului lor in acest acord.

Citeste si:
Orban către candidaţii la primăria Bucureşti: Există un singur...
Ludovic Orban către...

Liviu Dragnea considera, cu toate acestea, ca pozitia liderilor europeni este pripita. "Situatia din Orientul Mijlociu este... complexa", a spus presedintele PSD. "Unii (o) cunosc pe deplin, altii cred ca o cunosc, iar altii nu o inteleg", a aratat Dragnea.

AP aminteste in final ca Liviu Dragnea a sustinut o propunere recenta a guvernului de mutare a ambasadei Romaniei de la Tel Aviv la Ierusalim, in timp ce presedintele Klaus Iohannis, responsabil pentru politica externa, a spus ca este nevoie de mai multe discutii.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Politic »Citește și
Ce spune procurorul general al SUA dupa vizita din Romania
Setari Cookie-uri