Romania, Cehia si Ungaria au ajutat vineri Israelul sa blocheze o declaratie comuna a Uniunii Europene de condamnare a relocarii de catre SUA a ambasadei lor de la Tel Aviv la Ierusalim, a relatat publicatia The Times of Israel in editia sa online, citand postul israelian de televiziune Channel 10.

Potrivit unor diplomati europeni si oficiali israelieni, declaratia, initiata de Franta, urmarea sa prezinte o pozitie comuna a Uniunii Europene impotriva deciziei Washingtonului, scrie Agerpres. Insa obiectiile exprimate de Romania, Cehia si Ungaria au ajutat Israelul sa opreasca aceasta declaratie.

Conform Channel 10, proiectul de declaratie mentiona ca Ierusalimul ar trebui sa fie capitala a doua state, Israel si Palestina, ca statutul Ierusalimului ar trebui rezolvat numai prin negocierile de pace si ca tarile membre ale UE nu vor urma exemplul SUA si nu-si vor muta ambasada de la Tel Aviv la Ierusalim.

Presedintele Cehiei, Milos Zeman, si-a exprimat sprijinul pentru mutarea ambasadei tarii sale din Israel la Ierusalim, desi premierul Andrej Babis se opune. Premierul Romaniei, Viorica Dancila, s-a exprimat de asemenea in favoarea unei astfel de relocari, insa presedintele Klaus Iohannis este impotriva, reaminteste sursa citata.

Desi premierul israelian Benjamin Netanyahu a invitat intregul corp diplomatic strain la evenimentul de luni, cand SUA isi vor inaugura ambasada de la Ierusalim, multi diplomati europeni, inclusiv reprezentantii Marii Britanii, Frantei si Germaniei, vor boicota ceremonia, a relatat televiziunea Hadashot TV

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri