Carmen Dan, ministrul Administratiei si Internelor, a explicat, luni, ca proiectul de lege pe care l-a depus alaturi de alti parlamentari PSD si care prevede pedepse cu inchisoarea de la trei luni la doi ani pentru persoanele care nu respecta deciziile instantelor de a presta munca in folosul comunitatii a fost gandit in conditiile in care amenzile aplicate acestor persoane nu sunt platite, potrivit Digi24.

„Sunt situatii in care avem sute de amenzi contraventionale care nu sunt platite”, a tinut sa precizeze sefa MAI.

„Este o initiativa pe care nu o sustin doar eu, sunt si colegi de-ai mei care au semnat aceasta initiativa legislativa. Sunt atat de multe situatii in care sunt constatate si aplicate sanctiuni contraventionale care nu se platesc. Mai mult decat atat, sunt decizii ale instantelor care dispun munca in folosul comunitatii care nu se executa. (...) Sunt situatii in care avem sute de amenzi contraventionale care nu sunt platite. In acest scop a fost gandita”, a mai declarat Carmen Dan, luni, in Parlament, unde participa la sedinta Biroului Permanent National al PSD.

Peste 50 de parlamentari PSD, intre care si ministrul de Interne Carmen Dan, au depus recent la Senat un proiect de lege care prevede pedepse cu inchisoarea de la trei luni la doi ani pentru persoanele care nu se prezinta la munca in folosul comunitatii.

„Nerespectarea hotararii judecatoresti prin care s-a aplicat sanctiunea prestarii unei activitati in folosul comunitatii savarsita prin neprezentarea la primar pentru luarea in evidenta si executarea sanctiunii, sustragerea de la executarea sanctiunii dupa inceperea activitatii sau neindeplinirea indatoririlor ce revin la locul de munca se pedepseste cu inchisoare de la 3 luni la 2 ani”, se arata in proiect, care propune modificarea articolului 287 din Codul penal.

Citeste si:
Peste 40.000 de soferi au ramas fara permis in aceasta vara
Peste 40.000 de soferi au...

Parlamentarii PSD spun ca este necesara o astfel de masura, in conditiile in care cei care nu presteaza munca in folosul comunitatii, incalcand astfel decizii ale instantelor, nu platesc amenzile. mendarii persoanelor care refuza sa efectueze ore de munca in folosul comunitatii, in pofida deciziilor judecatoresti, nu este suficienta.

„Sunt sanctionate contraventional ori administrativ in mod constant, insa aceste sanctiuni raman doar niste cifre, niste statistici, nu se platesc, contravenientii nu au absolut nicio teama de repercusiuni, pentru ca acestea se practica. In lipsa unei legislatii coercitive, aceste persoane sunt incurajate sa comita in continuare fapte antisociale si prin exemplificare numarul persoanelor care li se alatura creste in mod alarmant”, se mentioneaza in expunerea de motive a initiativei legislative.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Politic »Citeste si
Camera Deputatilor a respins proiectul de lege privind gratierea