Ministerul Justitiei lucreaza la un nou proiect cu beneficii pentru detinuti

Ministrul Justitiei, Tudorel Toader, a declarat marti, la Constanta, ca pana la sfarsitul acestui an, va fi elaborat proiectul de lege pentru supravegherea electronica la domiciliu a detinutilor, scrie Digi24.

„Noi, acum, lucram la un proiect de lege prin care sa oferim posibilitatea de a nu-i mai tine pe detinuti, neaparat, in penitenciare, ci sa le facilitam executarea pedepsei prin supraveghere electronica. Avem aproape finalizat proiectul de lege si propunem ca, poate pedeapsa integrala, daca este mica, sau o fractie, spre exemplu partea finala a pedepsei, sa o execute supravegheat cu acea bratara electronica. Legea supravegherii electronice a detinutilor este cuprinsa in programul de guvernare pentru semestrul al doilea al acestui an si asa se va intampla. Spre lunile iunie-iulie, ii dam drumul ca sa aiba timp, daca punem procedura de urgenta, de exemplu, sa treaca spre adoptare”, a declarat Toader.

In context, ministrul Justitiei a prezentat si o statistica ce face referire la solutii alternative pentru executarea pedepselor.

„Aceasta statistica am prezentat-o la Guvern, in urma cu doua saptamani. Avem aproape 22.000 de detinuti, in penitenciarele din Romania. Din acestia, peste 14.900 sunt apti de munca, pentru care vom incerca sa asiguram reinsertia sociala, adica sa le oferim posibilitatea legala de a-i scoate la munca. Daca opteaza pentru astfel de solutii, detinutii vor avea sansa sa schimbe locul de detentie cu un loc de munca pe perioada activitatii, vor avea posibilitatea reducerii pedepsei cu cuantumul timpului afectat muncii si vor primi si bani, 40 % din valoarea venitului”, a declarat Toader.

Citeste si:
Proteste la Ministerul Justiției și Ministerul Finanțelor Publice
Proteste la Ministerul...

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Politic »Setari Cookie-uri